Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Mart­to­jen ys­tä­vä­kah­vi­la kutsuu ikä­ih­mi­siä koolle ensi tors­tai­na

Marttojen ystäväkahvilat tuovat ikääntyneet yhteisen pöydän ääreen syys–lokakuun aikana.

Marttaliiton yhteistempaus rantautuu Rovaniemelle ensi torstaina 10.10.

Kevään 2019 hyvien kokemusten siivittäminä Marttojen ikääntyville suunnatut maksuttomat Ystäväkahvilat avautuvat syksyllä kuudella paikkakunnalla.

Ystäväkahvilat tarjoavat kävijöille herkullista syötävää sekä mahdollisuuden tutustua uusiin ystäviin. Kahviloiden järjestäjinä toimivat martat sekä valmennetut vapaaehtoiset.

– Viime keväänä järjestimme onnistuneesti kahviloita eri puolilla Suomea ja nyt jatkamme tapahtumia uusilla paikkakunnilla. Ikääntyvien yksinäisyys on vakava mutta näkymätön ongelma yhteiskunnassamme, jota haluamme toiminnallamme torjua, toteaa hankekoordinaattori Maria Uitto Marttaliitosta.

Ystäväkahviloiden tarjoilut vaihtelevat kahviloittain. Herkuttelun lisäksi osallistujilla on mahdollisuus osallistua Ystävärinkiin, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin ihmisiin sekä kokoamaan itselleen maistuvan jogurttivälipalan.

Marttojen Ystäväkahvila to 10.10. klo 14–18 Kansalaistalolla,  Rovakatu 23.