pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Marko Ant­ti­laa tak­lan­nut HPK:n pelaaja sai pe­li­kiel­lon

Marko Anttila
Marko Anttila
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jääkiekkoliigan kurinpitodelegaatio määräsi myöhään sunnuntai-iltana yhden ottelun pelikiellon HPK:n norjalaishyökkääjä Mathias Trettenesille. Hän taklasi sääntöjen vastaisesti Kärppien Marko Anttilaa lauantaina pelatun Kärpät–HPK-ottelun kolmannessa erässä. Kärpät voitti 4–1.

Liigan verkkosivuillaan maanantaina julkaisemassa kurinpitopäätöksessä kerrottiin, että HPK hyökkäsi, ja Anttila yritti katkaista syöttöä. Trettenes leikkasi luistelulinjansa Anttilan edestä ja osui olkapäällään Anttilan päähän.

Tuomaristo tuomitsi Trettenesille tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen sääntöjen vastaisesta taklauksesta päähän tai niskaan.

Tapaus eteni kurinpitokäsittelyyn. Kurinpitodelegaatio katsoi Trettenesin olleen tietoinen HPK:n avaussyötön suunnasta ja kiekottomasta vastustajasta sekä vaarantaneen vastustajan toiminnallaan. Tilanteessa Trettenes ei tehnyt taklausliikettä, joten tuomioksi riitti yhden ottelun pelikielto.

Anttila on Suomen maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni, olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari. Myös Trettenes on maajoukkuepelaaja ja edusti Norjaa toukokuussa Suomessa pelatuissa MM-kilpailuissa. Hän kiekkoilee Liigassa ensimmäistä kauttaan.