Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Män­ty­vaa­ras­sa jär­jes­tet­ty Arctic Horse Race ehdolla Vuoden ra­vi­teok­si

Jorma Kontio ja amerikkalainen huippuohjastaja Tim Tetrick kohtasivat Mäntyvaaran raviradalla. Heidän välissään suomenhevonen Pikku-Ryti.
Jorma Kontio ja amerikkalainen huippuohjastaja Tim Tetrick kohtasivat Mäntyvaaran raviradalla. Heidän välissään suomenhevonen Pikku-Ryti.

Lauantaina 14. joulukuuta ensimmäistä kertaa järjestetty Arctic Horse Race Mäntyvaarassa on ehdolla äänestyksessä Vuoden raviteoksi. Äänestyksen järjestää Suomen Hippos.

– Tuntuu hyvältä, että tapahtumamme on huomioitu tällä tavalla, ja kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille. Upeat urheilijat, paikalle tullut hieno yleisö, innokkaat talkoolaiset ja hyvät yhteistyökumppanimme mahdollistivat tämän, Rovaniemen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Anna Paavola sanoo.

Arctic Horse Racessa vieraili 2 620 katsojaa. Päivä koostui iltapäivän perheohjelmasta sekä illan huippuraveista ja Ice Discosta.

– Siitä on tehty päätös, että ensi vuonna tapahtuma järjestetään uudelleen, mutta viikkoa aikaisemmin. Pääkonsepti toimi hienosti, mutta totta kai tapahtumaa kehitetään tulevaisuudessa tämän vuoden kokemusten perusteella, Paavola kertoo.

Hyvän mediahuomion saaneen huippuohjastajien Arctic Challengen voitti Antti Teivainen ennen Jorma Kontiota ja Tim Tetrickiä.

– Kokemus jylläsi kilpailussa. Oli todella hienoa päästä näkemään, miten paljon huippuohjastajien kohtaaminen antoi nuoren polven ohjastajille ja kuinka mahtavasti kaikki heittäytyivät mukaan, Paavola sanoo.

Ehdolla Vuoden raviteoksi 2019 ovat Arctic Horse Racen lisäksi Atupemin voitto Seinäjoki-racessa, Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma, Stonecapes Queilan Euroopan mestaruus sekä Vermon kansainväliset tapahtumat. Äänestys tapahtuu Hippoksen verkkosivuilla ja päättyy tiistaina 7. tammikuuta. Voittaja julkistetaan Ravigaalassa 18. tammikuuta.

Pääset äänestämään täältä.