Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Manse PP yllätti miesten Su­per­pe­sik­sen puo­li­vä­lie­rä­va­lin­nal­laan – Kou­vo­lan Pal­lon­lyö­jät otti Kem­pe­leen Kirin

Helsinki
Konsta Lehtolan seura Manse PP valitsi ensimmäisen kierroksen vastustajakseen Imatran Peli-Veikot.
Konsta Lehtolan seura Manse PP valitsi ensimmäisen kierroksen vastustajakseen Imatran Peli-Veikot.
Kuva: Teija Soini

Miesten Superpesiksen runkosarjan ensimmäistä kertaa voittanut tamperelainen Manse PP yllätti keskiviikkona sarjan puolivälierien valintatilaisuudessa poikkeamalla tavanomaisesta kaavasta. Manse PP ei halunnut kohdata kahdeksanneksi sijoittunutta Pattijoen Urheilijoita, vaan valitsi ensimmäisen kierroksen vastustajakseen Imatran Pallo-Veikot.

– Joku sieltä täytyi valita, eikä voinut niin miettiä, että joku joukkue olisi helppo tai että helpolla pääsisimme. Mietintää piti tehdä, mutta yhtenäinen linjaus löytyi, Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarista siteerattiin sarjan verkkosivuilla.

Imatralaisista vain viisi pelaajaa on pelannut aiemmin pudotuspeleissä. Yhteensä IPV:n joukkueesta pudotuspelikokemusta on 58 ottelun verran.

– Värikästä sarjaa voi povata. He (IPV) ovat pelanneet todella hienosti ja ovat siten arvaamaton joukkue. Meiltä tarvitaan ennakkotyötä, vastustajaan pitää perehtyä ja valmistautua sarjaan mahdollisimman hyvin, Iivarinen muistutti.

Vedon ja Pattijoen välillä ikämiesottelu

Runkosarjan kakkonen Vimpelin Veto ei lähtenyt enää sekoittamaan pakkaa uudelleen, vaan otti Mansen ohittaman Pattijoen. Otteluparista ei kokemusta puutu, kun 1981 syntynyt tämän kauden lyöjäkuningas Vimpelin Janne Mäkelä saa vastaansa vuotta nuoremmat Sami Haapakosken, Topi Kososen ja Jari Törmäsen. Haapakoski, Kosonen ja Törmänen ovat kaikki pelanneet urallaan yli 100 pudotuspeliottelua.

Kolmantena valitsemaan päässeelle Kouvolan Pallonlyöjille kelpasi vastustajaksi runkosarjan kuutonen Kempeleen Kiri, joka pelaa ensimmäistä kertaa miesten Superpesiksen pudotuspeleissä. Neljännessä puolivälieräparissa ottavat yhteen Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila.

Puolivälierät alkavat perjantaina. Välieräpaikan saavuttaminen vaatii kolme voittoa.