Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Man­ches­ter United kaipaa Cris­tia­no Ro­nal­dol­ta lisää te­ho­het­kiä myös Mes­ta­rien lii­gas­sa

Atletico Madrid on ollut eurokilpailussa usein häviävänä osapuolena Ronaldon seuroja vastaan.

Helsinki/Manchester
Lauantaina ammattilaisuransa 59. hattutempun tehnyt Ronaldo, 37, on ollut parhaimmillaan tällä kaudella Mestarien liigassa, sillä portugalilainen teki lohkovaiheessa kuusi osumaa.
Lauantaina ammattilaisuransa 59. hattutempun tehnyt Ronaldo, 37, on ollut parhaimmillaan tällä kaudella Mestarien liigassa, sillä portugalilainen teki lohkovaiheessa kuusi osumaa.
Kuva: ANDREW YATES

Manchester Unitediin täksi kaudeksi palannut jalkapallon portugalilaissuuruus Cristiano Ronaldo hemmotteli United-kannattajia viikonloppuna hattutempulla ja nostatti samalla seuran odotuksia Mestarien liigan pudotuspeliotatukseen Atletico Madridia vastaan. Manchesterin punaiset kohtaavat Atleticon tiistai-iltana kotikentällään neljännesvälierien toisessa osaottelussa, ja avausottelun jälkeen ottelupari on kutkuttavasti 1–1-tilanteessa.

Tottenhamia vastaan ammattilaisuransa 59. hattutempun tehnyt Ronaldo, 37, on ollut parhaimmillaan tällä kaudella Mestarien liigassa, sillä portugalilainen teki lohkovaiheessa kuusi osumaa. Toisaalta Ronaldo on kerännyt Unitedin väliaikaisen päävalmentajan Ralf Rangnickin alaisuudessa myös kritiikkiä vaisusta prässipelaamisestaan.

Tottenham-voiton jälkeen Rangnick kehaisi Ronaldoa tämän pallottomista liikkeistä.

– Hän osoitti olevansa fyysisesti kykenevä siihen (prässäämiseen), mutta meidän on myönnettävä myös, ettei näin ole aina ollut viime viikkoina ja kuukausina. Tämä päivä näytti, että hän on edelleen fyysisesti tämän tason vaatimassa kunnossa, Rangnick sanoi.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan mukaan Ronaldo pitää nyt miesten ammattilaisjalkapallon maaliennätystä 807 osumallaan. Maaleista 25 on syntynyt Atletico Madridia vastaan, ja uransa aikana portugalilainen on heiluttanut useammin vain Sevillan verkkoa.

Vuosina 2014–2019 Diego Simeonen valmentama Atletico hävisi Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa viiteen otteeseen Ronaldon edustamalle seuralle. Häviöistä kaksi oli finaalitappioita Real Madridille (2014 ja 2016).

Ajax ja Juventus tiukoista tilanteista kotiotteluihin

Tiistai-illan toisessa ottelussa vahvaa liigakautta Hollannissa pelaava Ajax yrittää pudottaa Benfican kotikentällään. Joukkueiden avausottelu päättyi Lissabonissa 2–2-tasapeliin.

Keskiviikkona Juventus ja Villarreal kamppailevat jatkopaikasta 1–1-lähtötilanteesta. Toisessa ottelussa Lille isännöi Chelseaa 0–2-tappioasemasta.

Chelsean tulevaisuus on epävarmalla pohjalla, kun lontoolaisseuran venäläisomistaja Roman Abramovitsh joutui viime viikolla Britannian pakotelistalle. Chelsea ei voi toistaiseksi hankkia pelaajia, tehdä uusia sopimuksia eikä myydä pääsylippuja tai kannattajatuotteita, ja lisäksi seuran otteluille on asetettu kulurajat.

C More 1 näyttää klo 21.55 alkaen Manchester United–Atlético Madrid -ottelun.