Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Mä­ki­mies Ky­tö­sa­ho saa yli puo­len­tois­ta mi­nuu­tin etu­mat­kan suo­sik­ki He­ro­laan yh­dis­te­tyn SM-kil­pai­lus­sa: "Olen hiih­tä­nyt 5 ki­lo­met­riä"

Mäkimiehet hulluttelevat Ounasvaaran kisoissa.

Niko Kytösaho liiteli yhdistetyn mäkiosuuden kärkeen.
Niko Kytösaho liiteli yhdistetyn mäkiosuuden kärkeen.
Kuva: Pekka Aho

Yhdistetyn MM-hopeamitalisti Ilkka Herola lähtee ladulle seitsemäntenä Rovaniemellä käytävissä SM-kilpailuissa. Hän leiskautti aamun mäkiosuudella 89 metriä ja lähtee kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle minuutin ja 40 sekuntia kärkimies Niko Kytösahon jälkeen.

Erikoismäen mies Kytösaho ja joukko muita suomalaismäkikotkia osallistuu yhdistetyn SM-kilpailuun hulluttelumielellä. Kytösaho hyppäsi Ounasvaaran HS100-mäestä 97 metriä ja vetää perässään ladulle 35 sekunnin nipussa mäkimiehet Kalle Heikkisen (100 metriä), Eetu Nousiaisen (95) ja Andreas Alamommon (97,5).

Ainakin Kytösahon ja Nousiaisen hiihtokilometrit ovat jääneet vähiin.

– Olen hiihtänyt viisi kilometriä viiden viime vuoden aikana. Eilen (torstaina) kävin sen hiihtämässä. Ei ole mielilaji, Nousiainen maalaili lähtökohtia perjantaina SM-normaalimäen jälkeen.

Normaalimäen SM-hopeamitalimies Nousiainen kertoi hiihtäneensä kilpaa silloin, kun "oli pakko alle 12-vuotiaiden sarjassa". Kytösaholle sivakointi on mielekkäämpää, kun hän kävi ladulla jo helmikuussa.

– Viimeisten neljän vuoden aikana olen hiihtänyt 25 kilometriä. Olympialaisten aikaan kun olin koronassa, niin silloin kävin hiihtämässä pari kertaa, normaalimäen Suomen mestaruuden voittanut Kytösaho sanoi.

Herola on Ounasvaaran kisojen urakkamies, kun perjantain normaalimäen pronssin jälkeen häntä työllistää tänään yhdistetyn lisäksi myös ankkuriosuus Puijon Hiihtoseuran 4x10 kilometrin viestijoukkueessa.

Naisten yhdistetyn kärkipaikalle hyppäsi Ounasvaaran Jenny Rautionaho, jolla on 10 sekunnin etumatka hiihto-osuudelle Siilinjärven Minja Korhoseen. Yhdistetyn erikoisnaisista Taivalkosken Annamaija Oinas on neljäntenä 1.22 mäkinaisia perässä.

Miesten viesti alkaa kello 13.40 ja yhdistetyn hiihto-osuus kello 16.30.