Metsästys: Mies kuoli met­säs­tys­on­net­to­muu­des­sa Pu­das­jär­vel­lä – hau­li­kon laukaus osui va­hin­gos­sa met­säs­tys­ka­ve­riin

tähtijuttu: Kor­ko­jen nousu ra­sit­taa ta­lo­yh­tiöi­tä Ro­va­nie­mel­lä – ra­hoi­tus­vas­ti­ke voi kak­sin­ker­tais­tua

pääkirjoitus: Ra­ja­var­tio­lai­tos eh­dot­taa Venäjän vas­tai­sel­le rajalle entistä pa­rem­pia esteitä poik­keus­ti­lan­teen varalle – aidan ra­ken­nus­työt on aloi­tet­ta­va heti

Mä­ki­hy­pyn ja yh­dis­te­tyn maa­jouk­kueet le­ve­ni­vät – "Uusi aika ja uudet kujeet"

Helsinki
Pekingin olympialaisissa Suomea edustanut Jenny Rautionaho jatkaa maajoukkueessa.
Pekingin olympialaisissa Suomea edustanut Jenny Rautionaho jatkaa maajoukkueessa.
Kuva: Kimimasa Mayama

Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueeseen nimettiin kuusi ja naisten kolme urheilijaa kaudeksi 2022–23. Mukana ovat odotetusti esimerkiksi Antti Aalto, Niko Kytösaho, Julia Kykkänen ja Eetu Nousiainen.

Hiihtoliiton tiedotteen mukaan mäkihypyn toiminnassa tulee niin miesten kuin naistenkin osalta näkymään entistä vahvemmin harjoittelun ja valmennuksen keskittäminen, mäkihypyn yhtenäinen valmennuslinjaus, laadukas päivittäinen harjoittelu sekä varustekokonaisuuden kehittäminen.

– Vuosi sitten lähdettiin pienellä ja ytimekkäällä ryhmällä, nyt on uusi aika ja uudet kujeet. Lähdetään vähän isommalla joukkueella ja pitkällä tähtäimellä yritetään saada laajuutta urheilijakaartiin, miesten joukkueen valmentaja Janne Väätäinen kertoi.

Hiihtoliitto valitsi varustekokonaisuuden kehitystiimin vetäjäksi Pierre Hartmanin. Väätäisen mukaan Suomi alkaa kuroa kiinni muiden maiden etumatkaa välinepuolella.

– Viime vuosina olemme pukupuolella saaneet paljon hyvää aikaiseksi, mutta se ei enää riitä. On kysymys paljon suuremmasta kokonaisuudesta, johon liittyy esimerkiksi oikeanlaiset sukset ja monot, oikeanlaiset siteiden asetukset sekä se, miten puku rakennetaan siihen yhtälöön.

Yhdistetyn maajoukkueen kärjen muodostavat odotetusti Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Miesten joukkueen koko kasvoi seitsemään. Naisten joukkueessa on neljä urheilijaa.

– Maajoukkue jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin aikaisemmin ja on hienoa, että myös uusia urheilijoita nousee maajoukkueeseen tasaisin väliajoin. Se on tärkeä signaali maajoukkueen takana kasvaville nuorille, valmentaja Antti Kuisma avasi.

Ounasvaaran Hiihtoseuran urheilijoista mäkihypyn maajoukkueeseen nimettiin Jenny Rautionaho ja yhdistetyn joukkueeseen Waltteri Karhumaa.

Poiminta

Maajoukkueet

Suomen pohjoismaisten hiihtolajien maajoukkueita kaudeksi 2022–2023:

Mäkihyppy:

Miehet: Antti Aalto, Kalle Heikkinen, Niko Kytösaho, Eetu Meriläinen, Eetu Nousiainen, Arttu Pohjola. Valmentaja: Janne Väätäinen.

Naiset: Julia Kykkänen, Sofia Mattila, Jenny Rautionaho. Valmentaja: Ossi-Pekka Valta.

Yhdistetty:

Miehet: Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Waltteri Karhumaa, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho, Otto Niittykoski, Perttu Reponen. Maajoukkuevalmentaja: Antti Kuisma, mäkivalmentaja: Lauri Asikainen.

Naiset: Anna Kerko, Minja Korhonen, Annamaija Oinas, Alva Thors. Maajoukkuevalmentaja: Lasse Moilanen.