Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Mä­kä­räi­sel­le vielä yksi tit­te­li: Kaisa vastaan Kaisa "par­haan nousun" fi­naa­lis­sa

Upean uransa tähän kauteen päättänyt ampumahiihtokuningatar Kaisa Mäkäräinen saa lauantaina vielä yhden "pystin", kun kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n Instagramissa pyörittämä kilpailu ampumahiihdon "parhaasta noususta" saa päätöksensä.

Ampumahiihtofanit ovat äänestäneet 16 kuuluisan nousun kesken käytävässä pudotuspelissä, ja jäljellä ovat enää kaksi lajin lähihistorian komeinta venytystä tappion partaalta menestykseen. Finaalissa kohtaavat Kaisa Mäkäräisen nousu ahdingosta maailmancupin voittajaksi Tjumenin yhteislähdössä 2018 ja Kaisa Mäkäräisen nousu normaalimatkan MM-pronssille kotimaisemissa Kontiolahdella 2015.

Mäkäräisen oli Tjumenissa maaliskuun lopulla 2018 voitettava Slovakian Anastasia Kuzmina maailmancup-kauden päättäneessä yhteislähtökisassa. Hyvältä ei näyttänyt, sillä kun kisassa tultiin viimeiselle ampumapaikalle, oli slovakialaisella jo ainakin toinen käsi kiinni komeassa kristallipallossa, kokonaisvoittajan palkinnossa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi