kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Mag­neet­ti­tut­ki­mus tuo li­sä­va­lais­tus­ta Ney­ma­rin nilk­ka­vam­mas­ta – pää­val­men­ta­ja uskoo täh­ten­sä jat­ka­van tur­naus­ta

Doha
Neymaria potkittiin jaloille kuten aina.
Neymaria potkittiin jaloille kuten aina.
Kuva: LAURENT GILLIERON

Brasilian päävalmentaja Tite on vakuuttunut, että maajoukkueen tähtipelaaja Neymar pystyy jatkamaan miesten MM-lopputurnausta Qatarissa. Neymar loukkasi nilkkansa torstain myöhäisottelussa Serbiaa vastaan ja tuli vaihtoon 79. minuutilla.

Serbian pelaajat taklasivat Neymaria yhdeksän kertaa, mutta uutistoimisto AP:n mukaan päävalmentaja Tite ei kiinnittänyt huomiota loukkaantumiseen.

– Hän jatkoi pelaamista, koska hän tiesi joukkueensa tarvitsevan häntä, Tite kommentoi.

Brasilian maajoukkueen lääkäri Rodrigo Lasmar oli päävalmentajaa huolestuneempi lausunnoissaan.

– Tiedämme tilanteen paremmin vasta 24–48 tuntia loukkaantumisen jälkeen, Lasmar sanoi.

Neymarin on määrä mennä tänään magneettitutkimukseen, jotta vamman vakavuus selviäisi. Hänen oikea nilkkansa turposi taklausten aiheuttamien tärskyjen takia, Lasmar sanoi ESPN:n mukaan.

Neymar itki vaihtopenkillä ja peitti kasvonsa paitaan, kun hänen nilkkaansa hoivattiin jäillä.

Neymar loukkaantui myös vuoden 2014 MM-kotikisoissa Brasiliassa. Silloin hänen turnauksensa päättyi selkävammaan puolivälierässä Kolumbiaa vastaan. Välierässä ilman Neymaria pelannut Brasilia nöyrtyi Saksalle 1–7.

Qatarissa Brasilia kukisti Serbian 2–0 Richarlisonin maaleilla, joista etenkin saksipotkulla syntynyt toinen osuma oli upea.

Brasilialaiset eivät ole hävinneet MM-turnauksen avausotteluaan sitten vuoden 1934. Joukkueelle on kertynyt 20 peräkkäistä MM-turnauksen avausottelua ilman tappioita. Brasilia on miesten MM-kisahistorian menestyksekkäin maa viidellä mestaruudellaan. Maan tuorein MM-kulta on vuodelta 2002.