Ma­de­pil­kit lauan­tai­na pyyn­tiin Ke­mi­joel­la

Made on pilkkijän toivelistalla Keminmaan pilkkikilpailussa.
Made on pilkkijän toivelistalla Keminmaan pilkkikilpailussa.
Kuva: Lukijan kuva

Koko perheille suunnatut Suomi madepilkki-tapahtumat järjestetään lauantaina 8. helmikuuta eri puolilla Suomea. Valtakunnallinen päätapahtuma on Tyrvännöllä. Muut tapahtumat järjestetään Keminmaalla ,Kajaanissa, Liperissä, Pihtiputaalla, Oulussa, Säkylässä ja Imatralla. Kilpailu on Suomen Vapaa-ajankalastajien 20-vuotistapahtuma ja samalla yleinen ja Lapin mademestaruuspilkkikilpailu.

Keminmaan tapahtuma järjestetään kello 17-20 Keminmaan venesatamassa moottoritien ja Valmarinniemen välissä. Made liikkuu ja käy parhaiten pyydykseen iltahämärän aikana. Yleisen sarjan osallistumismaksu on 10 euroa. 40 ensimmäistä saa mademorrin vaihdossa käytöstä poistuvaan madehaaraan tai ryöstäjään.

– Ilmoittautumiset kisaan tapahtuvat paikan päällä. Yleisessä sarjassa ja nuorten sarjoissa palkitaan suurimmat madesaaliin saaneet pilkkijät. Vain made kelpaa kilpailukalaksi, järjestelyissä mukana oleva kalatalousasiantuntija Petter Nissén kertoo.

Lapin Vapaa-ajankalastajat, Hiilimön Erästäjät ja Keminseudun Urheilukalastajat järjestävät Keminmaan tapahtuman.

Suomi madepilkkii -tapahtumat aloittavat Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) 20-vuotisjuhlavuoden, jonka aikana kannustetaan kaikkia, erityisesti perheitä, kaveriporukoita ja organisaatioita yhdessä mukaan iloa, elämyksiä ja hyvinvointia tuovaan kalastusharrastukseen.