kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Maa­nan­tai­na ka­don­neen yh­dys­val­ta­lais­kii­pei­li­jän ruumis löytyi Ne­pa­lis­sa

Kathmandu
Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8¿163 metriä. Vuorikiipelilöitä on menehtynyt huippua tavoitellessa.
Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8¿163 metriä. Vuorikiipelilöitä on menehtynyt huippua tavoitellessa.
Kuva: Groves

Yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Hilaree Nelson on löytynyt kuolleena. Nelson katosi maanantaina palatessaan Nepalin Manaslu-vuoren huipulta kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa.

Etsintäryhmä löysi Nelsonin ruumiin Himalajan vuoristosta keskiviikkona. Helikopterilla liikkuneet etsijät paikansivat Nelsonin ruumiin vuorelta ja saivat tuotua sen perusleiriin. Morrison oli mukana etsinnöissä.

Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8 163 metriä. Nelson menetti kohtalokkaasti tasapainonsa laskeutuessaan vuorelta suksilla.

Nelson, 49, oli tunnettu kiipeilijä. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä sekä Mount Everestin että Lhotsen huipuille vuonna 2012.

Nepalissa kiipeilyolot ovat olleet viime aikoina hankalat vesi- ja lumisateen takia. Maanantaina lumivyöry tappoi nepalilaisen kiipeilijän Anup Rain ja aiheutti vammoja kymmenille muille.