Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa viisi uutta ko­ro­na­kuo­le­maa, Län­si-Poh­jas­sa kuusi tar­tun­taa viime vii­kol­la, Astra Ze­ne­cal­la teh­tä­viä ro­ko­tuk­sia jat­ke­taan tänään

-
Kuva: Miila Kankaanranta

13.18: Viisi uutta kuolemantapausta Suomessa

Suomessa on raportoitu viisi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä Suomessa on todettu nyt 822 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Sairaalahoidossa on 313 ihmistä, joista tehohoidossa on 54.

Suomessa on todettu 422 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon tartuntamäärät ovat hienoisessa laskussa. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 8 957 tartuntaa, mikä on 318 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

11.01 Länsi-Pohjassa kuusi tartuntaa viime viikolla

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla yhteensä kuusi koronavirustartuntaa. Niistä kaksi todettiin ulkopaikkakuntalaisilla, jotka eivät oleskele alueella. Kolme tartuntaa todettiin karanteenien sisältä.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila toteaa tiedotteessaan, että epidemiatilanne näyttää kehittyvän oikeaan suuntaan ja Ylitorniolla aiemmin todettu tartuntarypäs vaikuttaa sammuneen.

Taskila muistuttaa, että pääkaupunkiseudulla valtaosa virustartunnoista on herkästi tarttuvaa tarttuvaa brittiläistä virusmuunnosta. Ihmisten liikkuminen pääsiäisenä lisää virusmuunnoksen leviämisen riskiä ja koronaturvatoimia on syytä jatkaa.

9.34: Koronarokotuksia Astra Zenecalla jatketaan tänään

Rokotuksia Astra Zenecan koronarokotteella jatketaan Suomessa tänään. Rokotetta ei varotoimenpiteenä toistaiseksi anneta kuitenkaan alle 65-vuotiaille rokotteen haittavaikutusepäilyjen vuoksi.

Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Saksassa on ilmoitettu alle 65-vuotiailla rokotuksen jälkeen jonkin verran tavallista enemmän hyvin harvinaisia aivolaskimotukoksia ja niin kutsuttuja yleistyneitä suonensisäisiä hyytymisiä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kertonut. Niiden mahdollista yhteyttä Astra Zenecan koronarokotteeseen selvitetään. 65 vuotta täyttäneillä rokotetuilla vastaavia oireita ei ole tullut esiin.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoi perjantaina, että vielä ei voida vastata kysymykseen, saavatko alle 65-vuotiaat yhden Astra Zenecan rokotteen saaneet toisen piikin samaa rokotetta.

Muokattu 29.3.2021 kello 12.18: Korjattu otsikkoon Länsi-Pohjan tartuntamäärät.