Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jas­sa yksi uusi tar­tun­ta, koko maassa 213 tar­tun­ta

14.29: Levin yökerhoaltustumisiin liittyen todettu uusia tartuntoja

Levin yökerhoaltistumisiin liittyviä tartuntoja on todettu lisää.

Lapin sairaanhoitopiirissä on perjantain jälkeen todettu 13 uutta tartuntaa, joista suurin osa liittyy Kittilän Levillä viikonloppuna 3.-5. syyskuuta tapahtuneisiin yökerhoaltistumisiin.

Tapauksista kahdeksan todettiin Rovaniemellä. Yhden tapauksen tartunnanjäljitys on vielä kesken, mutta muiden tartuntojen lähteet ovat selvillä.

Sodankylässä todettiin kolme tapausta, joissa yhdessä tartunnan lähde on vielä epäselvä. Lisäksi Kittilässä ja Kolarissa todettiin yksittäiset tapaukset. Kolarin tapauksessa tartunnan lähde on selvillä, mutta Kittilän tapauksessa jäljitystyö on vielä kesken.

12.30: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on viikonlopun aikana todettu yksi uusi tartunta

Tartunta todettiin rajatestauksessa.

Viime viikolla todettiin yhteensä 19 koronatapausta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri tiedottaa vastedes tartunnoista kolmena päivänä viikossa, eli maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, ellei epidemiatilanteessa tapahdu uusia merkittäviä muutoksia.


12:00 Suomessa 213 koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 213 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 200 tartuntaa, mikä on 1 347 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 130, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 154.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 208 ja Vaasan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 198.