pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Maa­li­tyk­ki Le­wan­dows­ki jät­tä­mäs­sä Bayer­nin: "On mah­dol­lis­ta, että tämä oli vii­mei­nen ot­te­lu­ni"

München
Bayern Münchenin puolalaistähti Robert Lewandowski on mahdollisesti jättämässä seuran.
Bayern Münchenin puolalaistähti Robert Lewandowski on mahdollisesti jättämässä seuran.
Kuva: FRIEDEMANN VOGEL

Robert Lewandowskin kasvoilla paistoi liikutus, kun hän käveli kohti kannattajien katsomonosaa lauantaina Wolfsburgissa. Jalkapallon Saksan pääsarja Bundesliigan kausi oli juuri päättynyt, ja maan jalkapallomahti Bayern Münchenin puolalaistykki Lewandowski oli tehnyt 2–2-tasapelissä kauden 35. liigamaalinsa ja vienyt jälleen kerran Bundesliigan maalikuninkuuden.

Lewandowski vaikutti viestittävän Bayern-kannattajille jäähyväisiä. Jo ennen ottelua Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic oli sanonut, että Lewandowski haluaa jättää seuran. Vuonna 2014 seuraan tullut ja huimat 343 maalia 373 ottelussa tehnyt 33-vuotias kärkimies oli ilmoittanut, ettei halua tehdä jatkoa ensi vuonna päättyvään sopimukseensa.

– On mahdollista, että tämä oli viimeinen otteluni Bayernissä. Varmaksi en voi sitä sanoa, mutta se on mahdollista, Lewandowski totesi Wolfsburg-pelin jälkeen.

Lewandowskin on huhuttu siirtyvän espanjalaisseura Barcelonaan. Jos hän lähtee tänä kesänä, Bayern saa miehestä siirtokorvauksen.