Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Maail­man paras maa­jouk­kue peit­to­si Suomen fut­sa­lis­sa – MM-kar­sin­ta jatkuu ensi vii­kol­la Ar­me­nias­sa

Vantaa
FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja muu Suomen maajoukkue sai kokea Portugalin kovuuden.
FC Kemin Tuukka Pikkarainen ja muu Suomen maajoukkue sai kokea Portugalin kovuuden.
Kuva: SPL/Riku Laukkanen

Futsalin hallitseva maailmanmestari Portugali peittosi Suomen lauantaina neljän maalin turvin 1–5 ( 0–1). Ottelu pelattiin Vantaalla ja se kuului MM-karsintojen E-lohkoon.

Portugali aloitti imevästi, joskin maalin se pystyi tekemään vasta ajassa 18.12. Tuolloin alkemistina hääri Andre Coelho, joka rojautti maalivahti Juha-Matti Savolaisen kautta avausosuman. Coelho maalasi myös jälkijaksolla, ja hän olikin vaarallinen koko ottelun ajan.

Maailman futsalpelaajien parhaimmistoon kuuluva Zicky katkoi hämähäkkimäisillä ohuilla ja pitkillä raajoillaan Suomen hyökkäykset kerta kerran jälkeen.

Eipä silti, ei Suomen tarvitse avauspuoliaikaa hävetä. Etenkin Iiro Vanha ja Henri Alamikkotervo haistoivat mainiosti tilanteet ja pallon liikkeet.

– Portugalin avausmaaliin asti pysyimme hyvin maailman parhaan futsaljoukkueen mukana ja matkassa. Hölmöilimme sitten maalin ja jälkijaksolla Portugali pääsi pahoin karkuun, Kroatiassa liigatasolla pelaava Iiro Vanha selvitti.

Vanha holautti Suomelle lohtumaalin hieman ennen ottelun loppua.

Suomi ja Portugali pelaavat futsalin MM-karsintoja siis E-lohkossa: tuossa lohkossa taistelevat myös naapurukset Armenia ja Georgia. Lohkoja on kaikkiaan viisi tässä vaiheessa karsintoja.

Lohkovoittajat pääsevät suoraan Uzbekistanin vuoden 2024 MM-kisoihin. Neljä parasta lohkokakkosta pelaa ensi huhtikuussa kaksiosaisen MM-jatkokarsinnan, jonka kaksi parasta maata pääsee niin ikään Uzbekistanin MM-kisoihin.

Suomen futsalmaajoukkue lähtee sunnuntaina kohti Jerevania, jossa se kohtaa isäntämaa Armenian keskiviikkona 20. syyskuuta. Lohkovaihe päättyy joulukuussa.

Miesten MM-karsinta, eliittikierroksen E-lohko:

Suomi–Portugali 1–5 (0–1)

18.12 Andre Coelho 0–1, 26.16 Pauleta 0–2, 32.12 Andre Coelho 0–3, 35.47 Fabio Cecílio 0–4, 38.51 Pany Varela 0–5, 39.46 Iiro Vanha 1–5.

Portugali 1 1 0 0 5– 1 3

Georgia 1 1 0 0 2– 1 3

Armenia 1 0 0 1 1– 2 0

Suomi 1 0 0 1 1– 5 0

Seuraavat ottelut: 20. 9. Armenia–Suomi, Portugali–Georgia, 6. 10. Armenia–Portugali, 7. 10. Georgia–Suomi.

Lohkovoittaja etenee suoraan ensi vuoden MM-lopputurnaukseen. Viidestä lohkosta neljä parasta lohkokakkosta pääsevät jatkokarsintaan.