Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lyijy ke­rä­tään talteen luo­ti­lou­kuil­la – Toramon am­pu­ma­ra­dal­la mennään ym­pä­ris­tö­asiois­sa etu­ke­nos­sa

Toramon ampumaradalla, Rovaniemellä ympäristöasiat on huomioitu etukenossa. Ampumataulujen taakse on tänä kesänä asennettu luotiloukut, joilla luodeissa materiaalina käytettävä lyijy kerätään talteen.

Taustalla luotiloukkujen hankkimiseen on Euroopan kemikaaliviraston rajoitusehdotus lyijyn ja lyijy-yhdisteiden käytöstä ammuksissa ja kalastustarvikkeissa. Suomella on mahdollisuus valita joko täyskielto tai kosteikkosidonnainen rajoitus.

Suomen Ampumaurheiluliiton tavoitteena on, että päätös koskisi jälkimmäistä ja ampumaradat jätettäisiin rajoitusesityksen ulkopuolelle.

– Näitä on pohdittu paikallisesti pari vuotta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.