Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ly­hyem­pi hyök­kää­jä olisi pus­ke­nut maalin – Tanska ja Tunisia jäivät MM-avauk­ses­saan maa­leit­ta

Doha
Tunisian Mohamed Draeger (vas.) kamppailee pallosta Tanskan Joakim Mählen kanssa.
Tunisian Mohamed Draeger (vas.) kamppailee pallosta Tanskan Joakim Mählen kanssa.
Kuva: Abedin Taherkenareh

Jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa Qatarissa nähtiin ensimmäinen maaliton ottelu, kun D-lohkon avauskamppailu Tanska–Tunisia päättyi 0–0-lukemiin. Tiistain ottelu oli tunteikas koko jalkapallomaailmalle, sillä Tanskan kapteeni Christian Eriksen, 30, pelasi ensi kertaa lajin arvoturnauksessa sen jälkeen, kun hän lyyhistyi sydänkohtauksen seurauksena Suomea vastaan viime vuoden EM-kilpailuissa.

Vaikka pallo ei päätynyt verkkoon asti, joukkueet loivat yhteensä yli 20 maalintekoyritystä.

VAR-tarkastus hylkäsi Tunisian maalin avauspuoliajalla, mutta ottelun paras laillisen osuman mahdollisuus siunaantui Tanskan 193-senttiselle hyökkääjälle. Andreas Cornelius on kokonsa ansiosta meritoitunut pääpelaaja, joskin tällä kertaa pituus haittasi.

70 minuutin pelin jälkeen toppari Andreas Christensen nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja ohjasi pallon takatolpalle suuntaavaa Corneliusta kohti. Tyhjä maali ammotti parin metrin päässä, mutta syöttö tuli juuri niin inhottavalle korkeudelle, että hyökkääjän täytyi yrittää puskua palleansa korkeudelta.

Cornelius osui hädin tuskin, ja tolppa pelasti Tunisian. Näin D-lohko jää jännittävään tilanteeseen, sillä Tanska ja Tunisia olivat ennakoissa suosikkeja kamppailemaan kakkospaikasta hallitsevan maailmanmestarin Ranskan takana.

Ranska aloittaa MM-urakkansa myöhemmin tiistaina, kun se kohtaa Australian al-Janubin stadionilla kello 21.