Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lu­mi­my­räk­kä vesitti Niklas Ma­la­cins­kin MM-haa­veet – olym­pia­voit­ta­ja kehui suo­ri­tus­ta si­suk­kaim­mak­si hiih­dok­si, jonka hän on nähnyt

Ounasvaaran Hiihtoseuran Amerikan avun Niklas Malacinskin sitkeä taistelu yhdistetyn nuorten MM-kilpailussa Kanadan Whistlerissä ei aivan kantanut mitaleille asti. Malacinski voitti mäkiosuuden, mutta 10 kilometrin hiihto-osuudella seinä tuli vastaan kovan lumisateen muodossa ja puoliksi suomalainen taipui lopputuloksissa viidenneksi.

Malacinski johti hiihto-osuutta 8,5 kilometriä kunnes takaa-ajava ryhmä tavoitti hänet ja meni ohi. Italian Iacopo Bartolas voitti MM-kullan ennen Saksan Tristan Sommerfeldtiä ja Itävallan Paul Walcheria. Malacinski hävisi mestarille 31,2 sekuntia viimeisen mitalisijan 21 sekunnilla.

Mestari Bartolas myönsikin, että ryhmätyön ansiosta he saivat Malacinskin kiinni. Lähtiessä Niklaksella oli vajaan 20 sekunnin etumatka seuraaviin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita