Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lumikit lau­ko­vat lu­mi­val­koi­sia to­tuuk­sia – Ku­va­tai­tei­li­ja Ninni Kor­ka­lon vi­deo­teos­sar­ja li­hal­lis­taa tutun sa­tu­hah­mon

Jos Grimmin saduista ja Disneyn piirroselokuvasta tuttu Lumikki olisi elävä ihminen, miten hän pärjäisi maailmassa? Entä mikä olisi hänen psyykensä tila?

Sitä on ruotinut rovaniemeläinen kuvataiteilija Ninni Korkalo työstäessään Lumikki-sadun ympärille kietoutuvaa, osin omaelämäkerrallista videoteossarjaa.

– Lumikki on aina ollut minulle tärkeä satu. Olen lukenut erilaisia versioita Lumikista ja yrittänyt selvittää, millainen persoona Lumikki oikeastaan on ja millainen hän voisi ihmisenä olla. Lumikin elämähän oli tosi rankkaa. En tiedä miten hän olisi selvinnyt siitä kaikesta, Korkalo pohtii.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.