kolumni: Mies, sinäkin voit ra­ken­taa uran, säi­lyt­tää poi­ka­ni­me­si ja olla vahva it­se­näi­nen mies – muista vain roolisi hei­kom­pa­na su­ku­puo­le­na

Lu­ku­mum­mik­si tai päi­vä­ko­ti­kum­mik­si – va­paa­eh­tois­työs­tä uusi har­ras­tus?

Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokas kutsuu osallistujia helmikuussa järjestettävälle vapaaehtoistyön peruskurssille. Kurssin jälkeen vapaaehtoinen voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon monenlaisista tarjolla olevista tehtävistä.

Vapaaehtoinen voi toimia juttuseurana sekä ulkoilu- ja asiointiapuna eri-ikäisille ihmisille. Kulttuurinnälkään saa helpotusta toimimalla kulttuurikaverina tai viemällä Neuvokkaan ohjelmarenkaassa iloa eri palveluyksiköihin laulun, tanssin, runojen lausunnan keinoin. Lisäksi voi toimia esimerkiksi taloustukihenkilönä, koulujen ylimääräruuan jakajana, koulu- ja päiväkotikummina ja lukumummina sekä ulkoilla ikäihmisten kanssa sähköpyöräriksalla.

Neuvokas pitää yhteyttä vapaaehtoisiin ryhmätyönohjauksen, koulutusten sekä virkistystapahtumien avulla. Vapaaehtoinen saa tapaturmavakuutuksen ja tarvittaessa kulukorvauksia.

Vapaaehtoistyön peruskurssi pe 23.2. klo 16–19.30, la 24.2. klo 9-14.30 ja ti 27.2. klo 16–19.30. Ilmoittaudu ja varaa aika haastatteluun to 14.2. mennessä p. 016 356 0337 tai info@rovaniemenneuvokas.fi. Lisätietoa Neuvokkaan toimistolta, os. Kansankatu 8, 3. krs.