Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Lu­ki­jal­ta: Tun­tu­ri­ral­li lo­pe­tet­ta­va

Taas olemme saaneet nauttia Tunturirallin ”hienosta” tunnelmasta. Täällä Vanttauskoskella on ajanut kymmeniä kilpa-autoja, huoltoautoja ynnä muita, kuten edellisinäkin vuosina. Pörinää, pauketta ja pakokaasun käryä on riittänyt.

Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat hulluja tai tyhmiä tai molempia. Ilmastonmuutos uhkaa tuhota ekosysteemin ja elämän edellytykset. Täällä pohjoisessa, jossa katastrofin lähestyminen lienee suurelle osalle ihmisistä selvää, sitä kuitenkin edistetään hurraa-huutojen kera.

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi kaikenlainen auto- ja muu moottori”urheilu” pitäisi kieltää välittömästi. Rallit ja muu turha pärinä eivät vaikuta kovin paljoa ilmastonmuutokseen, mutta niiden kieltäminen olisi merkittävä symbolinen ele, joka osoittaisi että täällä pohjoisessa, joka eniten kärsii ilmastonmuutoksesta, sen torjuminen otetaan vakavasti.

Esitän, että Rovaniemen kaupungin ympäristöasioista vastaavat virkahenkilöt valmistelevat pikaisesti esityksen Tunturirallin kieltämiseksi Rovaniemen kaupungin alueella. Muut Lapin kunnat voisivat tehdä saman päätöksen omilla alueillaan ajettavien kilpailujen osalta.

Vesa Puuronen

Kaupunginvaltuutettu (vas.)