Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tee eko­te­ko, syö muikkua

Kaupunginvaltuutettu Miikka Keränen (vihr.) haluaa boikotoida lihaa ja suosia kasvisruokaa (LK18.10.). Hyvä idea. Boikotoidaan ulkomaista laivalla, rekalla ja lentokoneella tänne rahdattua vihannesta, hedelmiä, lihaa ja tuontikalaa.

Suomalaiset syövät enemmän tuontimereneläviä kuin uusiutuvaa luonnonvaraa, kuten muikkua. Jopa merellisiä katkarapuja ja uhanalaisia tonnikaloja peltipurkeissa syödään enemmän kuin järvikalaa. Soijalla ja maissilla kasvatettu Norjan häkkilohi on parasta lähiruokaa, rekalla tänne rahdattua. Sen punaväri tulee kemikaaleista, soija uhanalaisista sademetsistä. Matkailualalla ja ravintoloissa tarjotaan norjalaista viljelykalaa, ei kovin isänmaallista. Kapahauella Lappi on asutettu.