Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Riit­tä­mä­tön­tä tukea imet­tä­vil­le

Saimme toistamiseen lyhyen ajan sisällä lukea perheiden saamasta riittämättömästä hoidosta ja tuesta synnytyssairaaloissa. Tällä kertaa huolen nostivat esille oululaiskätilöt, jotka ovat huolissaan perheille antamansa hoidon laadusta. Kätilöiden mukaan heillä on työvuoroissaan niin kova kiire, että potilaiden hoitaminen kärsii.

Meille tulevat avunpyynnöt ja muu palaute tukevat kätilöiden esille nostamia huolia ja epäkohtia. Tukipalveluihin tulee viikoittain avunpyyntöjä perheiltä, jotka ovat synnytyssairaalassa tai juuri sairaalasta kotiutuneita. Vaikka avunpyynnöt kuuluvat ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille, perheet ottavat yhteyttä vapaaehtoisiin vertaistukijoihin, sillä he kokevat, ettei heitä ole sairaalassa ehditty tai osattu auttaa.

Avunpyynnöissä toistuvat tilanteet, joissa vauva ei saa otetta rinnasta tai imuotteessa on ongelmia, imetys sattuu eikä hyvää imetysasentoa tunnu löytyvän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.