Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Poh­jois­mais­ta hoi­to­yh­teis­työ­tä li­sät­tä­vä

Pohjoismaisen yhteistyön kehittämistä on jatkettava, vaikka rajat ovat monin paikoin suljettu. Olemme kevään aikana siirtäneet kokouksiamme ja tapaamme yhä etäyhteydellä. Työskentelemme valiokunnissamme yhteistyön kehittämiseksi ja rajaesteiden poistamiseksi. Vaikka koronakriisi leimaa kokouksiamme, suuntaamme katseemme yhteiseen visioon, jonka olemme hyväksyneet maailman kestävimmästä ja integroituneimmasta alueesta 2030 mennessä.

Jo ennen kriisiä oli monia sektoreita, joilla pohjoismaista yhteistyötä voidaan ja pitää kehittää. Terveydenhuollossa erityisesti raja-alueet hyötyisivät merkittävästi koordinaation ja integraation lisäämisestä. Tämä koskee varsinkin ensihoitoa ja ambulansseja. Sosiaalidemokraattinen ryhmä esitti keväällä jäsenehdotuksensa rajat ylittävien ambulanssi- ja sairaankuljetuspalvelujen sääntöjen tarkistamiseksi.

Haja-asutusalueiden ja maaseudun sairaanhoidon edellytysten turvaaminen on ensisijaisen tärkeää. Olennaista on, että ihmiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi ja tietävät saavansa hoitoa silloin kun he sitä tarvitsevat. Yhteistoiminnan lisääminen raja-alueilla vahvistaa turvallisuutta ja edistää yhteisten resurssiemme käyttöä tehokkaasti.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita