Kysely: Miten pidät itsesi ja asun­to­si vii­leä­nä hel­teel­lä? – kerro vink­ki­si Lapin Kan­sal­le, teemme ai­hees­ta juttua

Kolumni: Kes­kin­ker­tai­suus kun­niaan, elä­mäs­sä ei tar­vit­se koko ajan nauttia kai­kes­ta

Yritykset: Kemissä yri­te­tään perua ym­pä­ris­tö­lu­pa ro­muy­ri­tyk­sel­tä – "Poik­keuk­sel­li­nen toimi"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pih­kan­ha­jui­sia muis­to­ja lap­suu­des­ta

Aaamuvarhain mies kävelee kohti vaaranlaitaa, missä palsta odottaa. Perässä kävelee kaksi poikaa, toinen jo melkein mies ja toinen keskenkasvuinen poikanen. Saappaat ja housunlahkeet kastuvat aamukasteesta kun kolmikko rahjustaa kohti työmaata. Nuorempi kyselee tämän tästä, että eikö se jo tule ja onko vielä pitkä matka. Kävely jatkuu hiljaisuudessa pitkin vaaranlaitaa vielä tovin, kunnes lopulta ollaan perillä ja saadaan laskea kantamukset maahan.

Mies vetäisee sahan käyntiin ja lähestyy leimattuja puita.Terä syö puunrunkoa, jolloin nenässä alkaa tuoksua tuore sahanpuru. Puru lentää suihkuna miehen taakse maahan ja pojat odottavat. Ensin lovi kaatopuolelle ja sitten poikki. Rytinällä kuusivanhus kellahtaa kyljelleen. Mies kuljettaa sahaa pitkin kuusen kylkiä ja oksat lentelevät sivuille. Pojat ovat läjän paikan laittaneet valmiiksi ja alkavat vääntää ensimmäistä leikkoa paikoilleen.