ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pih­kan­ha­jui­sia muis­to­ja lap­suu­des­ta

Aaamuvarhain mies kävelee kohti vaaranlaitaa, missä palsta odottaa. Perässä kävelee kaksi poikaa, toinen jo melkein mies ja toinen keskenkasvuinen poikanen. Saappaat ja housunlahkeet kastuvat aamukasteesta kun kolmikko rahjustaa kohti työmaata. Nuorempi kyselee tämän tästä, että eikö se jo tule ja onko vielä pitkä matka. Kävely jatkuu hiljaisuudessa pitkin vaaranlaitaa vielä tovin, kunnes lopulta ollaan perillä ja saadaan laskea kantamukset maahan.

Mies vetäisee sahan käyntiin ja lähestyy leimattuja puita.Terä syö puunrunkoa, jolloin nenässä alkaa tuoksua tuore sahanpuru. Puru lentää suihkuna miehen taakse maahan ja pojat odottavat. Ensin lovi kaatopuolelle ja sitten poikki. Rytinällä kuusivanhus kellahtaa kyljelleen. Mies kuljettaa sahaa pitkin kuusen kylkiä ja oksat lentelevät sivuille. Pojat ovat läjän paikan laittaneet valmiiksi ja alkavat vääntää ensimmäistä leikkoa paikoilleen.

Sieraimissa haisee moottorisahan katku, tuore sahanpuru ja pihka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.