Lukijalta: Pahiksesta pelastajaksi

Ilmastomuutosuskonto on tuonut moniin asioihin uusia käänteitä. Ennen verissäpäin vastustetut asiat ovat kääntyneet sallittavaksi.

Ydinvoima kelpaa, koska ymmärretään sähkön uudenlaisen autuuden pelastavan maailmaa. Tarvitaan sähköä ja paljon, eikä sitä voida tuottaa kuin suurilla ydinvoimaloilla. Ydinvoimalatyömaalla olevat puumajat voidaan kuljettaa muualle. Voimalanrakentajat saavat siivon rauhan.

Kaivosteollisuuden, tuhon tuojan tiedetään nykyopilla pelastavan maailmaa. Tarvitaan akkuja paljon. Niiden käyttämän metallin kaivavat kongolaiset lapset hirvittävissä oloisssa. Suomen maaperästä löytyy näitä metalleja ja ne toivotaan fiksumman kaivosteollisuuden avulla saatavan teollisuuden käyttöön.

Niin se maailma muuttuu eskoseni. Kuka tässä on ollut oikeassa? Varsinaisista pahiksista tuleekin maailman pelastajia. Kenen kyydille tässä on lähdettävä? Takkinsa kääntäjiä tulee varmasti vastaan muitakin ilmastouskonnon radikalisoitumisen myötä. On siinä tavallinen tuulitakkikansalainen ihmeissään milloin kenenkin kyydissä.

Matti Jaakko Nikkilä