kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Natsien vas­tus­ta­mi­nen kaik­kien vel­vol­li­suus

Kesäkuu oli Pride-kuukausi. Tarvitsemme tukijoukkojamme, ei vain tämän kuukauden ajan, vaan joka päivä. Ihmisoikeuksien puolustaminen on tärkeää ajassa, jossa ilmassa leijuu epidemioiden lisäksi natsismin uudet tuulet.

Äärioikeisto jatkaa nousuaan ympäri maailman. Samaa tahtia kärsivät kaikki, jotka eivät kuuluu "terveeseen, valkoiseen heteromuottiin" . Puolan konservatiivinen Laki ja oikeus-valtapuolue ja sen hallussa oleva media ovat hyökänneet voimakkaasti seksuaalivähemmistöjä vastaan. Brasilian hallitus on kieltänyt sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä opettamisen kouluissa ja poistanut hlbti-kysymykset ihmisoikeusministeriön asialistalta. Takapakkia siis mennään ympäri maailman.

Läpi Euroopan sateenkaari-ihmiset joutuvat yhä etenevissä määrin viharikoksien ja vihamielisyyden kohteeksi. Kulkueita häiritään, lippuja poltetaan ja vastamielenosoituksia järjestetään. Vaikka monessa maassa ollaan menty harppauksia eteenpäin, ovat oikeudet vielä vauvankengissä. Äärioikeiston ottaessa ilmatilaa politiikassa myös jo saavutetut oikeudet ovat vaarassa.

Äärioikeiston ja natsien vastustaminen on kaikkien asia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi