Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Myl­lä­rin koulu ja paja toi­mi­vat nor­maa­lis­ti

Toimittaja Taru Salo viittasi kolumnissaan ("Saako Touko tehohoitoa?, LK 1.4.) Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen toimintoihin virheellisesti.  Toisin kuin kirjoituksessa väitettiin, sekä päiväaikaista toimintaa järjestävä Myllärin paja että Myllärin koulu ovat avoinna.

Myllärin pajan työntekijät järjestävät Toukolle ja muille asumisyksikön asukkaille päiväaikaista toimintaa heidän omissa asunnoissaan. Päiväaikaiseen toimintaan sisältyy ulkoilua, kodinhoitoa, pelejä, pieniä askareita sekä muuta toimintaa kunkin asukkaan mieltymyksen mukaan.  Taksilla kodeistaan kulkevat päiväaikaisen toiminnan asiakkaat kokoontuvat Myllärin pajan tiloihin.

Myllärin koulu toimii normaalisti ja tarjoaa lähi- ja etäopetusta vaativan erityisen tuen oppilailleen. Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus järjestää edelleen myös tilapäishoitoa sitä tarvitseville. Kuntoutusohjaus- ja kommunikaatiopalveluja tuotetaan etäyhteyksillä. Olemme myös käynnistämässä kehitysvammapolitiikkatoimintaa etäyhteyksien välityksellä.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen verkkosivuilta löytyy kuvitettua materiaalia koronapandemian käsittelyyn asukkaiden ja koululaisten kanssa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi