Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Myl­lä­rin koulu ja paja toi­mi­vat nor­maa­lis­ti

Toimittaja Taru Salo viittasi kolumnissaan ("Saako Touko tehohoitoa?, LK 1.4.) Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen toimintoihin virheellisesti.  Toisin kuin kirjoituksessa väitettiin, sekä päiväaikaista toimintaa järjestävä Myllärin paja että Myllärin koulu ovat avoinna.

Myllärin pajan työntekijät järjestävät Toukolle ja muille asumisyksikön asukkaille päiväaikaista toimintaa heidän omissa asunnoissaan. Päiväaikaiseen toimintaan sisältyy ulkoilua, kodinhoitoa, pelejä, pieniä askareita sekä muuta toimintaa kunkin asukkaan mieltymyksen mukaan.  Taksilla kodeistaan kulkevat päiväaikaisen toiminnan asiakkaat kokoontuvat Myllärin pajan tiloihin.

Myllärin koulu toimii normaalisti ja tarjoaa lähi- ja etäopetusta vaativan erityisen tuen oppilailleen. Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus järjestää edelleen myös tilapäishoitoa sitä tarvitseville. Kuntoutusohjaus- ja kommunikaatiopalveluja tuotetaan etäyhteyksillä. Olemme myös käynnistämässä kehitysvammapolitiikkatoimintaa etäyhteyksien välityksellä.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen verkkosivuilta löytyy kuvitettua materiaalia koronapandemian käsittelyyn asukkaiden ja koululaisten kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.