Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Miksi puo­lueet näi­vet­tä­vät kylien elin­voi­maa?

Useiden puolueiden edustajat tuntuivat eduskuntavaalien aikana vaativan parempaa aluepolitiikkaa ja elinvoiman säilyttämistä myös kylillä. Vaalit ovat taakse jäänyttä elämää ja arki voi politiikassa jatkua: toripuheiden jälkeen silkkihansikkaat on pistetty laatikkoon ja on aika antaa shokkihoitoa ihmisille. Tämän sai kokea moni rovaniemeläinen, kun koulutuslautakunnan päätös kyläkoulujen lakkauttamisesta tuli julki. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Rovaniemellä laitetaan taas useamman koulun ovet säppiin, vaikka asiasta lopullisesti päätetään kesäkuussa.

Koululakkautukset ovat järjetöntä tilanteessa, jossa uusi hallitus on vasta muodostumassa ja kuntien rahoitusasema on auki. Jos Rovaniemi haluaa nähdä itsensä kylien kuntana, tulisi sen ymmärtää, että koulujen myötä menee monelta viiteryhmältä harraste- ja kokoontumistilat, joka heikentää suoraan elinvoimaisuutta ja hyvinvointia kylissä.

Tiina Outila (vas.) oli ainoa, joka vastusti koulutuslautakunnan kyläkoulujen hävittämisvimmaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.