Lukijalta: Mietitään bussi- ja jäteasiat uudelleen

Rovaniemen bussilinja 5:n bussipysäkkipaikkoja oli aikaisemmin Ounasvaaran liikekeskuksen lähellä. Se helpotti siellä asiointia. Asukkaat haluavat kannattaa lähialueen kauppakeskusta, myös bussilla liikkuvat. Liikekeskuksessa toimii ainakin apteekki, posti ja R-kioski, K-Supermarket, ravintola ja parturi-kampaamo.

Kaikilla Ounasrinteellä asuvilla ei ole omaa autoa. Nyt kun tulet Ounasrinteeltä kauppakeskukseen, joudut jäämään bussista Porokadun päässä tai Lähteentien pirtin jälkeen ennen vanhaa siltaa. Osa meistä bussimatkustajista on jo iäkkäitä. Jälkimmäiseltä pysäkiltä lähtiessä edessä on ylämäki. Talvella kävelytiet eivät aina ole kunnolla hiekotettuja.

Entä, kun menet kaupungista tulevaan bussiin kauppakassiesi kanssa? Ensimmäinen pysäkki on alamäessä ortodoksikirkon alapuolella, toinen Ranuantiellä Ounasvaaran koulun jälkeen. Sinnekin on matkaa kauppakassien kanssa. Aikaisemmin pysäkki oli tien toisella puolella. Se palveli autottomia ja vanhempia ihmisiä paremmin. Nyt ne hankaloittavat asiointia liikekeskuksessa.

Liikekeskuksessa on myös keräily- ja jätesäiliöitä, joita meidän toivotaan käyttävän. Bussipysäkkien nykypaikat eivät ainakaan kannusta tuomaan keräilysäiliöihin tavaroita bussilla.

Kysynkin jätehuollosta vastaavilta, että olisiko mahdollista omakotialueella - missä ei ole jätteiden lajittelua kuten kerrostaloalueella - jakaa asukkaille muovipussit, joissa olisi väri tai numerokoodi sekä teksti, mitä pussiin saa laittaa. Minkä tahansa pussin voisi kääntää tarvittaessa toisinpäin tai sitten painattaa pussit molemmin puolin eri tarkoituksiin. En tiedä, voisiko tätä soveltaa myös rivi- ja kerrostaloalueella.