Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Lak­kau­te­taan vihreä puolue

Vihreät ovat ilmastonmuutoksen torjuntakauhussaan ottaneet ylipitkiä loikkia, minkä seurauksena pehmitetty alastulopaikka jää ilmalennon alle ja maahantulo kovalle on paha tärsky. Oikea luonnonsuojelu on elinympäristön hienovaraista muuntelua ihmisen tarpeiden mukaisesti, eikä karkoittamista asuinsijoiltaan tulvien takia, kuten Ounasjoen suojelun ja Vuotoksen rakentamisen hylkypäätöksen seurauksena uhkaa tapahtua Rovaniemellä ja Kittilässä.

Suomen ryhtyminen esimerkin näyttäjäksi suurvalloille ilmastonmuutoksen torjunnassa saa aikaan maailman johtajilta korkeintaan säälinsekaisen naurun, mutta Suomi joutuisi taloudelliseen katastrofiin. Sitä paitsi Ounasjoen ja Vuotoksen rakentaminen säätöenergian tuotantoon onkin todellisuudessa ilmastonmuutoksen torjuntatyötä. Muutoinkin tiheään asutussa Saksassa alkunsa saanut vihreä liike ei sovi harvaan asuttuun Suomeen.

Kansalaisaloite on eräs tapa vaikuttaa valtakunnan asioihin. Tämä aloite sisältäisi vihreiden lakkauttamisen poliittisena puolueena. Jos aloite saa vähintään 50 000 allekirjoittajaa, on eduskunnan otettava asia käsiteltäväkseen.

Keskustasta ja perussuomalaisista varmaan valtaosa kannattaa aloitetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.