Onnettomuus: SVT: Kii­ru­nas­sa ka­don­nut moot­to­ri­kelk­kai­li­ja löytyi kuol­lee­na

Pääkirjoitus: Kemin kohtalo osoit­taa, että kuntien ra­hoi­tus­poh­ja ri­kot­tiin sote-uu­dis­tuk­ses­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Lää­nin­hal­li­tuk­sen alue suo­jel­ta­va

"Korttelin historiallinen merkitys on Suomenkin mittakaavassa merkittävä"

Jo yli 200 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen Lapin lääninhallituksen alueen suojelemiseksi Rovaniemellä. Adressit.com-verkkoalustalla julkaistussa vetoomuksessa vaaditaan, että lääninhallituksen kortteli puistoineen ja rakennuksineen suojellaan asemakaavassa, eikä tontille sallita rakennettavan uudis- tai lisärakennuksia.

Moni allekirjoittajista on jättänyt myös kirjallisia terveisiä päättäjille. Yhteistä useassa kommentissa on huoli alueen kaupunkikuvallisen-, rakennus- kuin kulttuurihistorian menettämisestä. Alueen puiston merkitystä korostetaan myös useassa kommentissa.

Kommentit ja allekirjoittajien lukumäärä osoittavat paikan merkityksen olevan suuren kaupunkilaisille. Myös useat entiset rovaniemeläiset ovat vaatineet lääninhallituksen suojelua.

Korttelin historiallinen merkitys on Suomenkin mittakaavassa merkittävä. Alueen rakennuksilla on RKY-merkintä ja yhdessä hallinto- ja kulttuurikeskuksen osana aluetta on Museovirastosta luonnehdittu suorastaan monumentaaliseksi Suomen mittakaavassa.

Nyt päättäjien pitäisi olla hereillä, sillä kaavaprosessissa ratkaistaan alueen suojelu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.