Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kyliä ei hau­dat­tu, vaan kun­ta­la­ki

Kaupunginhallitus asettaa talousraamit toimialoille. Jos menot ovat suuremmat kuin hallitus euroja antaa, toimialat sopeuttavat toimintansa raameihin sopiviksi. Liian tiukkojen talousraamien vuoksi sivistyslautakunta laittoi kaikki potentiaaliset säästökohteensa pöydälle.

Koska oppimisvaikeuksiin ja erityisen tuen tarpeeseen on syytä panostaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, Teerikallion päiväkodin toimivia erityisen tuen ryhmiä ei haluttu rikkoa. Opetuksen laatu ja määrä turvattiin, joten jokaiselta koululaiselta ei suostuttu vähentämään opetustunteja eikä lukiolaisilta ylioppilaskirjoituksiin valmistavia kertauskursseja. Myös kirjastot Sinetässä ja Ounasrinteellä haluttiin säilyttää. Jos kaikki Rovaniemen lapset laitettaisiin maksamaan pienen joukon ylikalliita kouluvuosia, sitä ei koettu yhdenvertaiseksi.

Kun tarkastellaan kaupunginhallituksen jäsenten toimintaa, homma menee oudoksi. Muutamat julistivat jo ennen lautakunnan kokousta, että “jos lautakunta tekee väärän päätöksen, kaupunginhallitus käyttää kyllä otto-oikeutta”. Eli vaikka hallitus itse määritteli talousraamit lautakunnalle, se ilmoitti heti perään, ettei niitä tarvitse noudattaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.