Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kunta säästää – eri­tyis­tä tukea tar­vit­se­va lapseni kärsii

Yle uutisoi (13.12.), että erityiskouluja ja -luokkia on vähennetty voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana – myös Rovaniemellä. Puhutaan inklusiivisesta toimintamallista, jossa erityistä tukea tarvitsevat lapset opiskelevat yhdessä muiden kanssa yleisopetuksen luokissa. Taustalla on ajatus, että ketään ei pitäisi eristää muista erilaisuutensa vuoksi. Suuret, yli 25 oppilaan luokkakoot eivät kuitenkaan sovi kaikille.

Olen seurannut kohta liki vuoden sitä, kuinka lapseni kipuilee koulussa. Koulu ja erityisesti koulun erityisopettaja on auttanut lastani enemmän kuin olisi ikinä voinut toivoa, mutta se ei riitä. Lapseni ei kykene toimimaan suuressa ryhmässä ja ahdistuu. Hän käyttäytyy välillä aggressiivisesti ja muut kaverit ovat jo aiemmin eristäneet hänet leikeistään.

Lapseni tarvitsisi erityistä tukea ja jatkuvaa pienryhmäopetusta. Sitä ei lapseni koulu pysty olemassa olevilla resursseilla järjestämään.

Aiemmin erityistä tukea tarvitseville lapsille oli varattuna pienryhmiä, jotka on Rovaniemelläkin purettu säästökiiman seurauksena.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.