Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kir­joi­ta la­pin­leh­mäs­tä muis­ti­pank­kiin

Lapinlehmä oli tärkeä toimeentulon lähde ja selviytymisen perusedellytys menneinä aikoina pohjoisessa Suomessa. Monille lapinlehmä kuului kiinteästi arkiaskareisiin, vielä useammille se on ollut tärkeä osa pohjoista maaseutumaisemaa. Nykyään lapinlehmä peltomaisemassa on harvinaisuus.

Onko sinulla kokemuksia lapinlehmästä? Oliko mummolassasi lapinlehmiä, kun olit lapsi? Vai oletko kenties itse hoitanut niitä?

Kirjoita meille kokemuksistasi ja muistoistasi. Voit myös liittää mukaan kuvia aihepiiristä. Kirjoitustyyli on vapaa. Kokoamme kirjoitukset muistipankkiin. Arvomme osallistuneiden kesken pieniä tavarapalkintoja.

Lähetä kirjoituksesi 30.9.2020 mennessä sähköpostitse osoitteella ulla.ovaska@luke.fi tai postitse osoitteella Ulla Ovaska, Luke, Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki. Lisätietoja antaa Mervi Honkatukia (mervi.honkatukia@nordgen.org; puh. +47 407 29 478). Keräyksen toteuttaa Pohjoiset tunturikarjat-projekti (lyhyesti 3MC), jossa kootaan Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisten alueiden tunturikarjojen varhaisvaiheet, kulttuuriperinteet ja rotujen sukutiedot talteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.