hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ke­min­maan työ­il­ma­pii­riin liit­tyen

Näkökulma

Lapin Kansa käsitteli laajasti Keminmaan kunnantalon työilmapiiriasiaa (8.2.). Kunnanviraston työilmapiiriongelmat koskevat vain muutamaa yksittäistä viranhaltijaa. Yhtään työsuojeluilmoitusta ei ole tehty. Kunnanjohtaja Mauri Posion ja kunnanhallituksen puheenjohtajan Auli Tasalan olisi pitänyt heti informoida kunnanhallitusta saatuaan tiedon työhyvinvointiongelmista. Asiaa on kuitenkin valmisteltu usean kuukauden ajan kunnanhallituksen selän takana.

Kunnanhallitus on tarjonnut Posiolle johtajasopimusta, joka poikkeaa vain hiukan hänen esittämästään mallista. Posio on esittänyt alusta lähtien lainvastaisia vaatimuksia ja sopimusehtoja, jotka eivät päde. Hän on poistunut palavereista kesken kaiken ja kieltäytynyt neuvotteluista. Hän on omalla toiminnallaan vaikeuttanut neuvotteluprosessia. Johtajasopimuksen sopimiselle ei laissa ole säädetty takarajaa. Ketään ei voi pakottaa sopimukseen. Erokorvaus on vapaaehtoinen – laki ei sitä edellytä.

Posio jättää eriäviä mielipiteitä tavanomaisiin päätöksiin, kuten rakennustoimikunnan nimeämiseen. Kunnanjohtajalla näyttää olevan hankala sopeutua siihen, etteivät luottamushenkilöt aina päätä hänen esityksensä mukaisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.