Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Jo riittää ren­gas­tus

Ranuan paikallislehdessä oli kirjoitus kuukkelista, jolle rengas jalassa oli kerännyt jäätyneen lumipaakun jalkaan. Itse olen nähnyt pikkulinnun, jolla rengas oli hangannut jalan pahaksi.

Olisiko jo aika lopettaa tsaarin ajan perinne terrorisoida eläimiä? Rengastustoimistoissa on tuhansia ellei kymmeniä tuhansia palautettuja renkaita lähetteineen arkistoituna, joten tietoa on jo tutkia, mihin ja miten linnut muuttavat. Eivät ne muuta reittejään rengastelemalla.

Näyttää olevan vain hienoa lintuharrastajien keskuudessa kehua, miten monta lintua olen rengastellut. Sanotaan, että rengas haittaa yhtä paljon kuin ihmisellä rannekello. Kuka pitää teräsrannekelloa koko ikänsä 24/7 sitä koskaan pois käyttämättä? Linnuilta ei kukaan kysy, haluavatko ne kihlat jalkaansa.

On eläimillä muutakin huonoa kuin se, että niitä tapetaan harrastuksen vuoksi, mutta ei se tee rengastustoimintaa sen hyväksytymmäksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita