Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Arjen tukea tar­vi­taan huo­men­na­kin

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sosiaali- ja terveysjärjestöiltä aiotaan ensi vuonna leikata 127 miljoonaa, kolmannes nykytoiminnan euroista. Toteutuessaan leikkaukset heikentävät merkittävästi haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten arkea ja elämänlaatua.

Martat on Suomen suurin erityisryhmille kotitalousneuvontaa toteuttava järjestö. Kohtaamme vuosittain suuren määrän erityistä tukea tarvitsevia lapsiperheitä, ikäihmisiä, etsivän nuorisotyön asiakkaita, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, maahanmuuttajia, rikostaustaisia ja heidän läheisiään sekä taloudenhallinnan kanssa painivia ihmisiä. Työ tehdään osallistujia kuunnellen, yhteistyössä järjestöjen sekä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa.

Suunnitellut leikkaukset tarkoittaisivat Marttojen erityisryhmille kohdennetun neuvonnan päättymistä. Järjestöjen Veikkauksen tuotoilla tekemä, inhimillisesti ja taloudellisesti tärkeä työ on turvattava pitkäjänteisillä ratkaisuilla. Arjen sujuminen muodostaa perustan jaksamiselle, kuntoutumiselle, opiskelulle ja työelämään siirtymiselle. Hyvä arki kuuluu kaikille.

Kirjoittajat ovat Marttaliiton pääsihteeri ja neuvonnan johtaja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.