Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Elokuvat: Aki Kau­ris­mäen pal­kit­tu elokuva saa en­si­esi­tyk­sen­sä So­dan­ky­läs­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

LP Vies­til­le eh­do­te­taan paikkaa Mes­ta­rei­den liigaan

Lentopalloliiton hallitus päätti maanantaina, että LP Viesti on Suomen Lentopalloliiton asettaman rankingin mukaan ehdolla suomalaisena joukkueena CEV:n naisten Mestareiden liigaan. Euroopan lentopalloliitto CEV nimeää joukkueet kansallisten liittojen asettaman rankingin pohjalta. CEV:n aikaisemman päätöksen mukaan Suomella on naisten Mestareiden liigassa lohkopaikka.

Asia tuli Lentopalloliiton hallituksen käsittelyyn poikkeuksellisessa tilanteessa, missä naisten Mestaruusliiga oli keskeytynyt koronaviruspandemian johdosta ennen pudotuspelejä ja peräti kolme runkosarjan ensimmäistä joukkuetta (Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja LiigaPloki Pihtipudas) olivat ilmoittaneet, että eivät ole kiinnostuneet Mestareiden liigan paikasta. Lentopalloliton hallitus oli aikaisemmin 18.3.2020 päättänyt, että eurocup-paikat jaetaan ensi kaudella siinä järjestyksessä kuin kuluneen kauden Mestaruusliigan tilanne oli liigan keskeytyshetkellä. Miesten osalta Mestareiden liigapaikka oli myönnetty Hurrikaani-Loimaalle ja naisissa Pölkky Kuusamolle.

Päätöksen pohjaksi Suomen Lentopalloliitto pyysi linjausta CEV:stä, jonka mukaan tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kansallisilla liitoilla on normaalia enemmän vapauksia asettaa kansallinen ranking.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.