Varoitukset: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa koko maassa – avo­tu­len teko va­roi­tuk­sen aikana on kiel­let­tyä

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Lop­pu­ma­ton rank­ka­sa­de on siir­tä­nyt Belgian for­mu­la­ki­saa suun­ni­tel­lus­ta alusta jo kaksi tuntia, ki­sa­jär­jes­tä­jät käyvät sään­tö­kir­jas­ta kaikki sivut läpi

Spa
Kuskit ihmettelvivät tilannetta sateenvarjojen alta.
Kuskit ihmettelvivät tilannetta sateenvarjojen alta.
Kuva: JOHN THYS / POOL

Formula ykkösten Belgian gp:n alkamisaikaa ei vieläkään tiedetä. Spa-Francorchamps'n radalla sataa edelleen rajusti, joten turvallisia ajo-oloja ei voida pidon tai näkyvyyden suhteen taata. F1:n kilpailunjohtaja Michael Masin mukaan on mahdollista, ettei kisaa ajeta ollenkaan.

Kisan piti alkaa jo kello 16, mutta kuljettajat päästettiin lämmittelykierrokselle vasta puoli tuntia myöhemmin. Turva-auto ei poistunut radalta lämmittelykierroksen jälkeen, vaan autot kiersivät radan uudelleen turva-auton takana.

Masin mukaan kilpailun maksimaalinen kolmen tunnin kesto on voimassa. Kisan oli tarkoitus olla ohi kello 19 mennessä riippumatta siitä, montako kierrosta on ajettu.

Uusimpien tietojen mukaan kisakello on kuitenkin sääntöjen puitteissa pysäytetty yhden tunnin kohdalle, joten maksimikestosta on jäljellä vielä kaksi tuntia. Kisajärjestäjät haluavat vähintään tunnin mittaisen kilpailun. Myöhemmin lasketaan, kuinka monta kierrosta ajassa olisi mahdollista ajaa.

Pisteet puoliksi?

Alkuperäisestä kisapituudesta on tiputettu kierroksia, ja uusi maksimikisamitta olisi 39 kierrosta. Kilpailun MM-pisteet puolitetaan, mikäli kisasta ajetaan alle 75 prosenttia. Edellisen kerran F1-kisan pisteet on puolitettu monsuunisateista tunnetussa vuoden 2009 Malesian gp:ssä.

Ennen lämmittelykierroksia Red Bullin Sergio Perez kolaroi autonsa kisaan valmistavalla kierroksilla. Red Bull ilmoitti, ettei ehdi korjata vaurioitunutta autoa kisan alkuun mennessä, mutta kisan viivästyttyä tilanne on muuttunut. Red Bull on saanut Perezin auton korjattua, ja kilpailunjohtaja Masi on vahvistanut, että Perez saa osallistua kilpailuun, mikäli sellainen ajetaan. Perez lähtisi kisaan Alfa Romeon Kimi Räikkösen tavoin varikkosuoralta.