Varoitukset: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa koko maassa – avo­tu­len teko va­roi­tuk­sen aikana on kiel­let­tyä

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Lontoon iskussa käy­tet­tiin oma­te­kois­ta pommia, louk­kaan­tu­nei­ta 22

Pääministeri May kutsui koolle hätätilaryhmän

Lontoossa loukkaantui aamulla 22 ihmistä, kun Parsons Greenin metroasemalle saapuneessa junassa tapahtui räjähdys. Lontoon ambulanssipalvelun mukaan kenelläkään loukkaantuneista ei tiettävästi ole hengenvaarallisia vammoja.

Tapausta tutkitaan terrorismina. Lontoon poliisin mukaan räjähdyksen aiheutti junan sisällä omatekoinen pommi.

Loukkaantuneiden määrän vahvistivat Britannian terveysviranomaiset. Loukkaantuneista 18 kuljetettiin sairaalaan ambulanssilla ja neljä meni sinne omin avuin. Suurin osa loukkaantuneista sai poliisin mukaan palovammoja.

Britannian pääministeri Theresa May on kutsunut hallituksen hätätilaryhmä Cobran kokoukseen iskun takia.

–  Parsons Greenillä loukkaantuneet sekä tähän terrori-iskuun rohkeasti reagoinut pelastushenkilökunta ovat ajatuksissani, May tviittasi .

Räjähdyksen vuoksi District Line -metrolinja on suljettu Earl's Courtin ja Wimbledonin välillä. Poliisi on kehottanut välttämään Fulhamissa kaupungin länsiosassa sijaitsevan Parsons Greenin metroaseman ympäristöä.

Telegraph -lehden silminnäkijöiden mukaan valkoinen esine räjähti asemalle saapuneen junan takaosassa ja matkustajat saivat kasvoihinsa palovammoja. Twitterissä on levinnyt kuva Lidlin muovikassin sisällä olevasta valkoisesta ämpäristä, joka oli liekeissä junan sisällä.

Talloutumista portaissa

Räjähdyksen jälkeen ihmiset pakenivat maanpäälliseltä asemalta paniikissa. BBC:n haastatteleman silminnäkijän mukaan useat ihmiset loukkaantuivat lievästi kaaduttuaan ja jouduttuaan tallotuiksi. Jotkut silminnäkijät kertoivat nähneensä tulipallon junan sisällä.

–  Näin naisten itkevän, monet huusivat ja kirkuivat. Portaissa oli tungosta, kun ihmiset pyrkivät kadulle, Richard Aylmer-Hall kertoi BBC:lle.

–  Siellä oli jonkinlainen äänekäs pamaus. Se tapahtui juuri kun olimme saapumassa asemalle, joten kaikki tunkivat ulos junasta ja ilmassa oli selvä palaneen käry. Näin ihmisillä palovammoja, kertoi silminnäkijä Luke.

Paikalle saapui nopeasti aseistettuja poliiseja, pelastushenkilökuntaa sekä pomminpurkuryhmä. Lontoon apulaispoliisipäällikön Mark Rowleyn mukaan tapauksen tutkintaan osallistuvat sadat etsivät, jotka muun muassa tutkivat valvontakameramateriaalia.

Räjähdys sattui aamulla paikallista aikaa kello kahdeksan jälkeen, jolloin juna oli täynnä työmatkalaisia.

Pormestari: Meitä ei pelotella

Lontoon pormestari Sadiq Khan ilmoitti olevansa yhteydessä poliisiin ja tuomitsevansa iskun.

–  Kaupunkimme tuomitsee täydellisesti ne kamalat ihmiset, jotka yrittävät käyttää terroria vahingoittaakseen meitä ja elämäntapamme tuhoamiseksi. Lontoo on todistanut kerta toisensa jälkeen, ettei terrorismilla pelotella tai kukisteta meitä, Khan kirjoitti Facebookissa .

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump reagoi iskuun.

–  Jälleen yksi luuseriterroristin isku Lontoossa. Nämä ovat sairaita ja hulluja ihmisiä, jotka olivat Scotland Yardin kiikarissa. Täytyy olla proaktiivinen! Trump tviittasi .

–  Luuseriterroristien kanssa täytyy toimia paljon kovemmin. Internet on heidän pääasiallinen rekrytointityökalunsa, meidän täytyy katkaista se ja käyttää sitä paremmin.