Aluevaltuusto: Tässä on Lapin uusi alue­val­tuus­to – katso val­tuu­tet­tu­jen kuvat

Tulospalvelu: Katso tästä Lapin hy­vin­voin­ti­alueen ja koko Suomen vaa­li­tu­los

Aluevaalit: Uusi alue­val­tuus­to on valittu – Mitä ta­pah­tuu seu­raa­vak­si?

Li­ver­pool sel­viy­tyi voit­ta­ja­na Mad­ri­din draa­mas­ta – At­le­ti­co nousi ta­soi­hin, mutta karahti rank­ka­ri­maa­liin

Manchester City murjoi alkukauden yllättäjä Club Bruggea Belgiassa.

Brugge/Helsinki
Tästä lähti Atletico Madridin alamäki kun kaksi maalia tehnyt ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmann potkaisi Liverpoolin Firmoinoa päähän ja ajettiin suoralla punaisella kentältä. Tuomatina oli saksalainen Daniel Siebert.
Tästä lähti Atletico Madridin alamäki kun kaksi maalia tehnyt ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmann potkaisi Liverpoolin Firmoinoa päähän ja ajettiin suoralla punaisella kentältä. Tuomatina oli saksalainen Daniel Siebert.
Kuva: Juanjo Martin

Atletico Madrid ja Liverpool tarjoilivat tiistaina Mestarien liigassa puolitoistatuntisen, jossa oli kaikkea, mitä viihdyttävältä jalkapallo-ottelulta voi toivoa. Dramatiikkaa tihkunut ottelu päättyi Liverpoolin 3–2-vierasvoittoon

Voitto-osuma tuli toisella puoliajalla 78. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka Mohamed Salah ampui varmasti maaliin. Rankkarin aiheutti Atletico-puolustaja Mario Hermoso, joka holtittomasti kaatoi Liverpoolin Diogo Jotan rangaistusalueella.

Ottelun saksalainen päätuomari Daniel Siebert ehti muutama minuutti myöhemmin tuomita myös Atleticolle rankkarin Jotan rapattua Jose Gimeneziä. Videota tarkasteltuaan Siebert pyörsi tuomionsa.

Griezmann sankari ja antisankari

B-lohkon odotetun ottelun jännitys näytti hiipuvan vajaassa varttitunnissa, kun Liverpool hankkiutui pikamaalellla 2–0-vierasjohtoon. Ensin Salah pujotteli rangaistusalueen tuntumassa kolmen Atletico-pelaajan ohi ja laukoi vasurillaan 8. minuutilla Liverpoolille 1–0.

Viisi minuuttia myöhemmin Naby Keita täräytti vastapalloon hieman epäpuhtaan ulkosyrjäosuman ja laukoi kanuunakudilla vieraat jo 2–0-johtoon.

Kotijoukkue haukkoi päävalmentajansa Diego Simeonen johdolla hetken henkeään, kunnes alkoi tapahtua.

Thomas Lemar pohjusti päätyrajakuljetuksellaan tekopaikan Antoine Griezmannille, joka 20. minuutilla ohjasi 1–2-kavennuksen. Vain kuusi minuuttia tästä Griezmann karkasi Joao Felixin läpisyötöstä tasoittamaan 2–2:een. Kehuttu Liverpool-toppari Virgil van Dijk tuli tilanteessa yllätetyksi.

Liverpool menetti otteensa käsittämättömästi. Atletico Madrid olisi tilanteisiin nähden voinut tauolla johtaa aivan hyvin parilla maalilla.

Atleticon, Griezmannin ja kotiyleisön taivas putosi toisella puoliajalla niskaan, kun ranskalaishyökkääjä huolimattomuuttaan osui jalalla Roberto Firminoa päähän. Seurauksena oli 53. minuutilla Griezmannin ulosajo.

Liverpoolin Mohamed Salah iski kaksi maalia Atletico Madridin verkkoon.
Liverpoolin Mohamed Salah iski kaksi maalia Atletico Madridin verkkoon.
Kuva: JUANJO MARTIN

City järjesti maalikarkelot

Manchester City selviytyi vierastestistään tyylikkäästi, kun se murjoi alkukauden belgialaista yllätysjoukkuetta Club Bruggea 5–1. Tasoero A-alkulohkon joukkueiden välillä oli valtava.

City sai varttitunnin alkuaristelun jälkeen tukevan otteen pelistä rakennettuaan kärsivällisesti hyökkäyksiä. Manchesterilaisjoukkueen pelaajat olivat taidoiltaan niin paljon vastustajaansa edellä, että pelin hallinta oli yksipuolisesti vierailla.

Vieraiden johtomaalin teki 30. minuutilla viileän tyylikkäästi portugalilaispuolustaja Joao Cancelo. Hän juoksi Bruggen puolustuslinjan taakse saatuaan nappisyötön Fodenilta. Cancelo tuikkasi pallon maaliin kokeneen Brugge-vahdin Simon Mignolet'n haarovälistä.

Bruggen pallo puhkesi puoliajan lopussa 43. minuutilla, kun Riyad Mahrez laukoi rangaistuspilkulta 2–0.

Kun Cityn päävalmentaja Pep Guardiola voiton varmistuttua toisella puoliajalla pyöritti vaihtomyllyä, Mestarien liigan maalitilastoihin saatiin uusi nimi. Manchester Cityn vaihtopelaajan Cole Palmerin debyytti ei ollut hassumpi: 19-vuotias keskikenttäpelaaja ehti olla kentällä vain runsaat kaksi minuuttia, kun hänellä oli 67. minuutilla kunnia laukoa 4–0 toisen vaihtopelaajan Raheem Sterlingin täsmäsyötöstä.

Club Brugge on ollut A-lohkon yllättäjä, sillä se nappasi tasapelipisteen tähtiä vilisevältä Paris Saint-Germainilta ja voitti vieraissa paremmakseen ennakoidun Leipzigin.

Sheriff karille Milanossa

D-lohkon sensaatiojoukkue Sheriff Tiraspol sai Milanossa huomata, että moldovalaismiehistön kuherruskuukausi Mestarien liigassa on ainakin tällä haavaa ohi. Kotijoukkue Inter otti pakkoraossa 3–1-voiton ja kipusi Sheriffistä sarjataulukossa kahden pisteen päähän.

Sheriff oli aiemmissa kahdessa lohkopelissään järisyttänyt jalkapalloilevaa Eurooppaa voittamalla sekä Shahtar Donetskin että vieraissa espanjalaisjätti Real Madridin.

Ajax jatkaa C-lohkossa kolmen ottelun jälkeen pistemenetyksittä, kun se murskasi kärkiottelussa Dortmundin 4–0. Mestarien liigan maalipörssiä johtava Ajaxin Sebastian Haller osui kerran.

Miesten Mestarien liiga:

A-lohko:

Club Brugge–Manchester City 1–5 (0–2)

PSG–Leipzig 3–2 (1–1)

PSG 3 2 1 0 6– 3 7

City 3 2 0 1 11– 6 6

Brugge 3 1 1 1 4– 7 4

Leipzig 3 0 0 3 6– 11 10

Seuraavat ottelut: 3. 11. Leipzig–PSG, Manchester City–Club Brugge.

B-lohko:

Porto–Milan 1–0 (0–0)

Atletico Madrid–Liverpool 2–3 (2–2)

Liverpool 3 3 0 0 11– 5 9

Atletico M 3 1 1 1 4– 4 4

Porto 3 1 1 1 2– 5 4

Milan 3 0 0 3 3– 6 0

Seuraavat ottelut: 3. 11. Liverpool–Atletico Madrid, Milan–Porto.

C-lohko:

Besiktas–Sporting 1–4 (1–3)

Ajax–Dortmund 4–0 (2–0)

Ajax 3 3 0 0 11– 1 9

Dortmund 3 2 0 1 3– 5 6

Sporting 3 1 0 2 5– 7 3

Besiktas 3 0 0 3 2– 8 0

Seuraavat ottelut: 3. 11. Dortmund–Ajax, Sporting–Besiktas.

D-lohko:

Inter–Sheriff Tiraspol 3–1 (1–0)

Shahtar Donetsk–Real Madrid 0–5 (0–1)

Sheriff 3 2 0 1 5– 4 6

Real Madrid 3 2 0 1 7– 2 6

Inter 3 1 1 1 3– 2 4

Shahtar 3 0 1 2 0– 7 1

3. 11. Sheriff–Inter, Real Madrid–Shahtar.