Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lionel Messi ar­vos­te­li Hol­lan­nin val­men­ta­jaa Louis van Gaalia ja ero­tuo­ma­ria – "Kun­nioi­tuk­sen puu­tet­ta"

Lionel Messillä oli paljon asiaa espanjalaistuomarille Antonio Mateulle jo pelin aikana.
Lionel Messillä oli paljon asiaa espanjalaistuomarille Antonio Mateulle jo pelin aikana.
Kuva: Noushad Thekkayil

Lionel Messi arvosteli voimakkain sanoin Hollannin päävalmentajaa Louis van Gaalia ja erotuomari Antonio Mateu Lahozia sen jälkeen, kun Argentiina oli voittanut Hollannin rangaistuspotkukilpailun jälkeen jalkapalloilun MM-kisoissa Qatarissa myöhään perjantaina. Ottelun aikana useiden pelaajien tunteet näyttivät lähestyvän kiehumispistettä.

Ottelun jälkeen Messi lähestyi van Gaalia.

– Van Gaalin ennen ottelua esittämät kommentit osoittivat kunnioituksen puutetta, ja jotkut Hollannin pelaajat puhuivat liikaa pelin aikana, Messi sanoi ESPN:n mukaan pelin jälkeen.

Messi viittasi van Gaalin arvioon, jonka mukaan Messi tekee vain vähän joukkueensa eteen silloin kun hänellä ei ole palloa.

– Van Gaal myy ajatusta, että hän pelaa hyvää jalkapalloa, ja sitten hän laittaa hyökkääjät rangaistusalueelle ja alkaa heittää pitkiä palloja. Me ansaitsimme jatkopaikan ja niin tapahtui, Messi sanoi.

Messi kritisoi myös puolivälierän erotuomaria Antonio Mateu Lahozia. Hän viittasi Hollannin 2–2-tasoitusmaaliin, joka syntyi Wout Weghorstin vapaapotkusta.

– Kun he tasoittivat, olin erittäin vihainen. En halua puhua erotuomarista, koska siitä saa heti rangaistuksen, mutta uskon, että ihmiset näkivät mitä tapahtui. (Kansainvälinen jalkapalloliitto) Fifa ei voi antaa tuollaiselle erotuomarille näin tärkeää peliä, kun hän ei ole tehtävän tasalla, Messi sanoi uutistoimisto AFP:lle.

– Emme pelanneet erinomaista peliä, ja sitten erotuomari laittoi pelin jatkoajalle. Hän oli koko ajan meitä vastaan. Viimeisessä tilanteessa ei ollut rikettä, Messi jatkoi.