Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Liik­ku­mi­sen li­sää­mi­seen monia vaih­to­eh­to­ja

Liikkumisen lisäämiseen ovat kannustaneet niin tasavallan presidentti kuin uusi hallitusohjelmakin. Myös 16.–22.9. käynnissä olevalla Liikkujan viikolla kehotetaan lataamaan itselleen lisää energiaa liikkumisesta niin työmatkalla, kauppareissuilla kuin harrastuksiin kulkiessakin.

Vuosittainen Liikkujan viikko kehottaa miettimään, miten päivittäisistä rutiininomaisista matkoista voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla. Kokeilla voi pyöräilyä, kävelyä, julkista liikennettä, kimppakyytiä tai vaikkapa sähköpyörää.

Vaihtoehtoisen tai uuden kulkutavan valinnalla voi lisätä arkeensa aktiivisuutta, saada itselleen rauhoittumisaikaa tai vaikka löytää uuden reitin määränpäähän.

Yhteiseurooppalaista Liikkujan viikkoa on vietetty Suomen kunnissa 2003 lähtien, joten vietämme nyt sen 20-vuotisjuhlaa. Kiitos kuuluu kunnille, sillä lukuisissa Suomen kaupungeissa ja kunnissa kestävä liikkuminen on agendalla. Vuosien mittaan niissä onkin tehty arvokasta työtä arkiliikkumisen helpottamiseksi. Viime vuonna Liikkujan viikkoon osallistui Suomesta ennätysmäärä kuntia.

Liikkujan viikko päättyy jo perinteeksi muodostuneeseen Auton vapaapäivään. Siksi on hyvä hetki pysähtyä miettimään matkatottumuksiaan ja pohtia, miten eri vaihtoehdoilla voisi lisätä liikettä omassa arjessaan.

Michaela Sannholm

erityisasiantuntija, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Jenni Marsio

Liikkujan viikon koordinaattori, Motiva Oy