Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Tilaajille

Li An­ders­so­nin suosio on suu­rem­pi kuin hänen joh­ta­man­sa puo­lueen – Oli viime vaa­leis­sa koko maan toi­sek­si suo­si­tuin ehdokas

Li Andersson valittiin lauantaina Kuopiossa jatkokaudelle vasemmistoliiton johdossa. Antti Rinteen hallituksen opetusministeri on poliitikko, joka on edennyt politiikan huipulle nuorisojärjestöjen kautta. Anderssonin henkilökohtainen suosio on suuri, mutta hänen haasteenaan on saada se näkymään myös puolueen kannatuksessa.

Jatkokaudelle vasemmistoliiton johtoon valittu Li Andersson on poliitikko, jonka henkilökohtainen suosio on selvästi puolueen kannatusta suurempi. Esimerkiksi viime kevään eduskuntavaaleissa Andersson oli koko maan toiseksi suosituin ehdokas perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon jälkeen. Varsinais-Suomen vaalipiirissä ehdolla ollut Andersson sai vaaleissa lähes 25 000 ääntä.

Antti Rinteen hallituksessa opetusministerinä toimiva Andersson on 32-vuotias turkulainen, joka on noussut valtakunnan politiikan huipulle nuorisopolitiikan ja järjestötoiminnan kautta. Andersson on toiminut aiemmin muun muassa vasemmistonuorten puheenjohtajana.