Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tu­so­pe­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Levi Black-rin­ne saa jää­pin­nan, rata val­mis­tel­laan har­joit­te­le­maan saa­pu­vil­le alp­pi­maa­jouk­kueil­le

Levin maailmancupin rinteen Levin Blackin jäädytys on käynnissä. Vaikka maailmancupin pujottelukauden avaukseen on alle 20 päivää, rinne valmistellaan kisojen lisäksi myös Leville harjoittelemaan saapuville maailmancupin alppimaajoukkuelaskijoille.

Levin kisarinnettä kehutaan usein kilpailjoiden toimesta. Se takaa kaikille lähtöportista starttaaville samat mahdollisuudet, sillä radan pinta ei juurikaan muutu päivän aikana.

Maailmancupin tekniikkalajeissa, kuten pujottelussa, rata pitää injektoida ennen kilpailua eli lumesta tehdään jäätä. Tämä on mainittuna FIS:n ja kisaorganisaation välisessä järjestämissopimuksessa.

Levin radan injektointi tehdään käsityönä, kun muualla se tehdään tamppareilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.