Tilaajille

Leivän syr­jäs­sä kiinni – Pienet lei­po­mot pär­jää­vät suurten rin­nal­la kä­si­työl­lä ja eri­kois­tu­mal­la

Pienet leipomot ovat yhä harvinaisempia. Erikoistuminen ja käsityön jäljen säilyttäminen auttavat selviytymään paistopisteiden puristuksessa.

48 punnittua, tasakokoista taikinamöykkyä odottaa siisteissä riveissä leivontapöydällä. Tarja Nurmela kaulii yhden kerrallaan ohueksi ja tärppää niihin tutun vinoruutukuvion.

Sitten on Jouni Nurmelan vuoro. Hän painelee ohrarieskoihin reiät keksimällään työkalulla ja nostaa ne uuniin. Ohrarieskat paistetaan molemmin puolin ja jäähdytetään hyvin ennen pakkaamista. Näin ne eivät pääse vettymään ja selviävät hyvin vaikka pakastuksesta.