Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Leivän syr­jäs­sä kiinni – Pienet lei­po­mot pär­jää­vät suurten rin­nal­la kä­si­työl­lä ja eri­kois­tu­mal­la

Pienet leipomot ovat yhä harvinaisempia. Erikoistuminen ja käsityön jäljen säilyttäminen auttavat selviytymään paistopisteiden puristuksessa.

48 punnittua, tasakokoista taikinamöykkyä odottaa siisteissä riveissä leivontapöydällä. Tarja Nurmela kaulii yhden kerrallaan ohueksi ja tärppää niihin tutun vinoruutukuvion.

Sitten on Jouni Nurmelan vuoro. Hän painelee ohrarieskoihin reiät keksimällään työkalulla ja nostaa ne uuniin. Ohrarieskat paistetaan molemmin puolin ja jäähdytetään hyvin ennen pakkaamista. Näin ne eivät pääse vettymään ja selviävät hyvin vaikka pakastuksesta.

– Ilman tätä ohrarieskaa me tuskin olisimme pystyssä. Tätä menee kaikista eniten, Tarja Nurmela kertoo.

Pulskat Pullaset -leipomoyritys sijaitsee Helpissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.