siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

Lei­jo­nien olym­pia­eh­do­kas Joonas Kemp­pai­nen sai­ras­lis­tal­le, Pie­ta­rin SKA:n hyök­kää­jä on pa­him­mas­sa ta­pauk­ses­sa sivussa viik­ko­ja

Joonas Kemppainen oli mukana Pyeongchangin olympialaisissa neljä vuotta sitten.
Joonas Kemppainen oli mukana Pyeongchangin olympialaisissa neljä vuotta sitten.
Kuva: Jussi Leinonen

Jääkiekon KHL-liigassa pelaava Joonas Kemppainen on loukannut kätensä ja on STT:n tietojen mukaan hoidettavana Helsingissä. Keskushyökkääjä Kemppainen loukkaantui joulupäivänä Novosibirskissä, kun hänen työnantajansa Pietarin SKA kohtasi paikallisen Sibirin.

Kemppainen pelasi joulupäivän ottelun lähes kokonaan, mutta loukkaantui kamppailutilanteessa ottelun lopussa. SKA:sta vahvistettiin tiistaina STT:lle Kemppaisen loukkaantuminen, mutta ei vamman laatua ja vakavuutta. STT:n tietojen mukaan kyseessä on rannevamma, josta toipuminen voi pahimmassa tapauksessa kestää viikkoja.

Vahvaa kautta pelaava Kemppainen, 33, kiekkoilee SKA:ssa kolmatta kauttaan. Kajaanissa syntynyt Kemppainen on tehnyt 40 KHL-ottelussa tällä kaudella tehot 13+14.

KHL:ssä Kemppaiselle on kertynyt kaikkiaan 375 ottelua, ja NHL-kokemusta hänellä on 44 runkosarjan ottelun verran Boston Bruinsista kaudelta 2015–16. Kotimaan Liigassa hän on pelannut Ässissä, HPK:ssa ja Kärpissä.

Kemppainen on terveenä ollessaan varteenotettava ehdokas myös Pekingin olympiamiehistöön. Hän on pukenut Leijona-paidan sekä Pyeongchangin olympialaisissa 2018 että kaksissa miesten MM-kisoissa.

STT ei tavoittanut Kemppaista kommentoimaan loukkaantumistaan.