pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Lei­jo­nat sai leimoja ki­sa­pas­sei­hin - vain Markus Nurmi jäi ilman: "Nappi lau­das­sa läh­de­tään"

Tampere
Suomen MM-kisojen logo.
Suomen MM-kisojen logo.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 12 hyökkääjää sai torstai-iltana leiman kisapassiinsa päivää ennen MM-kotikisojen avausottelua.

Päävalmentaja Jukka Jalonen arveli jo iltapäivän jääharjoituksen jälkeen joitain paikkoja jätettävän auki mahdollisille uusille NHL-avuille.

– Joskus tilanne on se, että näkee heti, ettei ole ketään saatavilla NHL:stä. Nyt on ollut aitoa kiinnostusta ja odottelemme hetken aikaa (mahdollisia uusia vahvistuksia), kuitenkaan vaarantamatta menestystä alkupeleissä, Jalonen kertoi Tampereen areenan haastattelualueella.

Suomi kohtaa perjantaina Norjan ja lauantaina Latvian.

– Lähdemme heti ekaan viikonloppuun painamaan nappi laudassa. Emme lähde kolmella kentällä katsomaan, miten voisi käydä, Jalonen sanoi.

Granlundia ei vielä leimattu

Jalonen lukitsi maalivahdeiksi kolmikon Harri Säteri, Juho Olkinuora ja Frans Tuohimaa. Maalivahtiosasto oli sama kolme kuukautta sitten Pekingin olympialaisissa, joiden jälkeen Säteri pääsi näyttämään osaamistaan NHL:ssä.

Puolustuksessa ovat Ville Pokka, Niklas Friman, Mikko Lehtonen, Juuso Hietanen, Sami Vatanen, Mikael Seppälä ja Atte Ohtamaa. Seppälää lukuun ottamatta kaikki kuuluivat myös olympiakultaa voittaneeseen joukkueeseen.

Hyökkääjistä leiman saivat Joel Armia, Marko Anttila, Jere Innala, Hannes Björninen, Toni Rajala, Valtteri Filppula, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Jere Sallinen, Saku Mäenalanen, Harri Pesonen ja Juho Lammikko.

Anttila, Björninen, Rajala, Filppula, Manninen, Hartikainen, Mäenalanen ja Pesonen ovat tuoreita olympiavoittajia. NHL:ssä lähes 400 runkosarjaottelua pelannut Armia aloittaa ensimmäiset miesten MM-kilpailunsa. Hänen lisäksi Lammikko saapui rapakon takaa hyökkäykseen.

Joukkueen muonavahvuudessa Tampereella olevista pelaajista leimatta jäi tässä vaiheessa hyökkääjä Markus Nurmi. Hyökkääjä Mikael Granlund on vasta saapumassa Pohjois-Amerikasta. Hänen odotetaan pelaavan jo Latviaa vastaan.

– Kolme paikkaa jää vielä auki. Paikallaolijoista Markus Nurmen passia ei vielä leimattu, Mikael Granlundin passi leimataan, kun hän saapuu paikalle. Lisäksi yksi puolustajan paikka odottaa sarjojen päättymistä, GM Jere Lehtinen kertoi tiedotteessa.