Mainos

Lave Oy on Poh­jois-Suo­men mo­ni­puo­li­sin le­vy­leik­kau­sy­ri­tys

Tänä vuonna on tullut 10 vuotta siitä, kun vesileikkauksia tekevä Lave Oy aloitti toimintansa Kemin Karjalahdella. Toiminta on laajentunut käsittämään koko valmistusprosessin aina suunnittelusta lopputuotteeksi asti.

Lave Oy:n toimitusjohtajalle Markus Ahokkaalle myönnettiin syksyllä 2020 Lapin Yrittäjien Vuoden 2020 Nuori yrittäjä -palkinto.
Lave Oy:n toimitusjohtajalle Markus Ahokkaalle myönnettiin syksyllä 2020 Lapin Yrittäjien Vuoden 2020 Nuori yrittäjä -palkinto.

Markus Ahokas perusti yrityksen yhdessä Juha Kavasvuon kanssa huomatessaan, että Kemistä puuttui leikkauspalveluita tarjoava yritys. Asiakaskunta oli alusta lähtien laaja.

– Tärkeimpiä asiakkaitamme ovat teollisuuden kunnossapitoalan yritykset. Palvelemme kaikkia toimialoja kaivosteollisuudesta paperiteollisuuteen ja infranrakennukseen, joissa on kuluvia komponentteja muoveista, teräksistä ja kulutusteräksistä. Olemme pyrkineet tekemään tilaus- ja toimitusprosessin mahdollisimman helpoksi asiakkaalle, ja kaikki leikatut osat jäävät järjestelmäämme muistiin tulevia tarpeita varten, Ahokas sanoo.

Yksi ensimmäisiä isoja asiakkaita oli hollantilainen laivayhtiö Wagenborg, joka käyttää Lave Oy:n palveluita Ajoksen satamassa ollessaan. Seitsemän vuotta sitten Lave Oy keräsi Wagenborgin toiveesta luotettavan ja kattavan yhteistyöverkoston Meri-Lapin palveluista, joita yritys pystyy tarjoamaan erilaisiin tarpeisiin.

– Nykyään Lavella on oma tehokas pieni tiimi, jonka ydinosaaminen on levyleikkeissä sekä materiaalitietämyksessä, ja tukitoimina lisäksi suunnittelu- sekä hitsauspalvelut. Olemme toteuttaneet esimerkiksi erilaisia nostoapulaitteita, sekä säiliöiden, kauhojen ja muiden teräsosien valmistusta. Pienenä ja ketteränä yrityksenä pystymme reagoimaan asiakkaan tarpeisiin nopeasti, Ahokas sanoo.

Lave Oy tekee myös teräs- ja alumiinirakenteiden hitsausta ja korjausta. Kalustossa ovat Mig-, Tig-, puikko- ja kaasuhitsausvälineet.
Lave Oy tekee myös teräs- ja alumiinirakenteiden hitsausta ja korjausta. Kalustossa ovat Mig-, Tig-, puikko- ja kaasuhitsausvälineet.

Uusi vesileikkauskone monipuolistaa tarjontaa

Lave Oy:n kattava materiaalivarasto nopeuttaa toimituksia entisestään. Yritys on investoinut myös laitteistoon. Viimeisimpänä Lave Oy:n halliin asennettiin uusi 3 x 6 metrin kokoinen vesileikkauskoneen pienemmän 1,5 x 3 metrisen rinnalle. Leikkurissa on viisteleikkuupää, joka mahdollistaa erilaisten viistekulmien leikkaamisen aina 60 asteeseen asti ja monipuolistaa näin Lave Oy:n tarjontaa.

Uusi 3 x 6 m kokoinen leikkauslaite mahdollistaa erittäin suurten levyjen leikkauksen.
Uusi 3 x 6 m kokoinen leikkauslaite mahdollistaa erittäin suurten levyjen leikkauksen.

Ahokkaan mukaan vesileikkurin etuna muihin leikkaustapoihin nähden on monipuolisuus. Sen avulla voidaan leikata mitä tahansa materiaalia, sillä vesileikkauksessa ei synny lämpömuutoksia.

– Suurin hyöty vesileikkauksesta on kovien kulutusterästen kohdalla. Leikkurilla voidaan leikata jopa 100-millistä ja sitäkin paksumpaa terästä erittäin tarkasti. Myös esimerkiksi kumien, muovien, vanereiden, alumiinien sekä muiden erikoismateriaalien leikkaaminen onnistuu hyvin.

Viisteleikkauspää mahdollistaa täysin uusien muotojen leikkaamisen mihin tahansa materiaaliin.
Viisteleikkauspää mahdollistaa täysin uusien muotojen leikkaamisen mihin tahansa materiaaliin.

Hardox wearparts -verkoston jäsenyys takaa tietotaidon

Yksi iso askel Lave Oy:n toiminnassa oli kutsu SSAB:n globaalin Hardox-verkoston yhteistyökumppaniksi. Ahokas uskoo, että viime vuonna alkanut yhteistyö tulee tuomaan yritykselle merkittävää kasvua yhdessä uuden koneen kanssa. Lave Oy on verkoston ainoa vesileikkauksesta tekevä yritys. Kaikkiaan verkostossa on alle kymmenen yritystä Suomesta.

– Yhteistyökumppanuus tarkoittaa, että saamme parhaan mahdollisen tietotaidon teräsmateriaaleista, jotka sopivat kulloiseenkin kohteeseen. Meillä on saatavilla kaikki materiaaliuutuudet sekä SSAB:n asiantuntijatuki.

Lave Oy

• erikoistunut levyleikkauspalveluun ja sitä tukevaan suunnittelutyöhön

• voi tarjota monipuolisen verkostonsa avulla myös suurempia kokonaisuuksia ja koneistuksia ympäri Suomen

• toimittaa asiakkaan idean pohjalta suunnitellun käyttövalmiin tuotteen toivotussa aikataulussa

• osa SSAB:n maailmanlaajuista Hardox wearparts -yhteistyöverkostoa.

Lue lisää:

www.lave.fi

Hardox wearparts

Viisteleikkaus

Miniprojektit